Suomesta maailmalle: Saara Aalto

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Saara Aalto Factory by The Lake Lohja
Saara Aalto Factory by The Lake Lohja

Saara Sofia Aalto syntyi 2. toukokuuta 1987 Oulunsalossa. Jo lapsuudessaan hän tähtäsi musiikkiuralle ja kirjoitti ensimmäiset kappaleensa viisivuotiaana. Vuonna 1998, 11-vuotiaana, Aalto voitti Kotkan Merilaulukilpailut omalla sävellyksellään, joka sai myös Meripäivien sävellyskilpailun ykkössijan. Ensimmäinen suuri julkinen läpimurto tapahtui vuonna 2007, kun Aalto sijoittui kolmen parhaan joukkoon Talent Suomi -kilpailussa. Tämä antoi hänelle mahdollisuuden esittää omaa musiikkiaan laajemmalle yleisölle ja avasi ovet uusiin mahdollisuuksiin musiikkialalla.

Saara Aalto esiintyy elokuussa uudessa Factory by Lake tapahtumassa Lohjalla, kaupungin orkesterin säestyksellä.

Kilpailumenestys ja ura kotimaassa

Saara Aalto osallistui Suomen euroviisukarsintoihin ensimmäistä kertaa vuonna 2004 ja myöhemmin uudelleen vuonna 2011 kappaleella ”Blessed with Love”, sijoittuen toiseksi. Vuonna 2012 hän osallistui The Voice of Finland -kilpailuun ja sijoittui jälleen toiseksi, mikä toi hänelle entistä enemmän huomiota.

Vaikka levytyssopimukset eivät heti auenneet, Aalto jatkoi sinnikkäästi musiikkiuraansa. Hän julkaisi ensimmäisen albuminsa ”Blessed with Love” vuonna 2011 omakustanneyhtiö Yume Recordsin kautta. Seuraavana vuonna julkaistu toinen albumi ”Enkeleitä – Angels” sisälsi sekä perinteisiä joululauluja että Aallon omia sävellyksiä.

Läpimurto kansainvälisesti: The X Factor UK

Saara Aallon kansainvälinen ura lähti todelliseen nousuun vuonna 2016, kun hän osallistui Ison-Britannian The X Factor -kilpailuun. Hän hurmasi yleisön ja tuomarit esittämällä mm. Sian kappaleen ”Chandelier”. Kilpailussa Aalto sijoittui lopulta toiseksi, mikä avasi hänelle ovet kansainvälisille markkinoille.

The X Factorin menestyksen myötä Aalto solmi levytyssopimukset Sony Music Finlandin ja Sony Music UKkanssa. Hänet valittiin myös Suomen edustajaksi vuoden 2018 Euroviisuihin kappaleella ”Monsters”. Vaikka finaalissa sijoitus jäi 25. sijalle, Aalto sai laajaa kansainvälistä huomiota ja tunnustusta.

Monipuolinen taiteilija ja laaja-alainen ura

Saara Aalto ei ole ainoastaan laulaja, vaan myös monipuolinen taiteilija. Hän on toiminut ääninäyttelijänä, esimerkiksi Disneyn animaatioelokuvassa Frozen, jossa hän antoi äänensä prinsessa Annalle. Lisäksi Aalto on ollut mukana useissa musikaaleissa, kuten Helsingin Kaupunginteatterin High School Musicalissa ja Wickedissä.

Aalto on myös tunnettu lauluvalmentajana ja esiintynyt useissa tosi-tv-ohjelmissa. Hän on ollut muun muassa tuomarina Suomen X Factorissa ja osallistunut Britannian Dancing on Ice -luistelukilpailuun.

Uudet projektit ja tulevaisuuden suunnitelmat

Saara Aalto jatkaa uraansa aktiivisesti ja on avoin uusille haasteille. Vuonna 2022 hän julkaisi hyväntekeväisyyssinglen ”This World”, jonka tuotot menevät Pelastakaa Lapset -järjestön kautta apua tarvitseville lapsille. Hän on myös kertonut haluavansa tehdä tulevaisuudessa enemmän suomenkielistä musiikkia.

Syksyllä 2022 Aalto toimi lauluvalmentajana Big Brother Suomi -ohjelmassa ja aloitti oman piilokameraohjelmansa Amazon Prime Video -palvelussa. Tulevaisuudessa hän haluaa laajentaa uraansa entistä monipuolisemmaksi, mukaan lukien mahdolliset televisio- ja elokuvaprojektit.

Saavutukset ja tunnustukset

Saara Aallon uran aikana hän on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia. Hänet valittiin vuoden suomalaiseksi vuonna 2016, ja hänelle myönnettiin Suomi-palkinto merkittävästä taiteellisesta urasta. Aalto on myös saanut tunnustusta positiivisesta asenteestaan ja panoksestaan suomalaisen musiikin kansainväliseen tunnettuuteen.

Lista merkittävistä saavutuksista

  1. Talent Suomi 2007: Kolmen parhaan joukkoon sijoittuminen.
  2. Euroviisukarsinnat 2011: Toiseksi sijoittuminen kappaleella ”Blessed with Love”.
  3. The Voice of Finland 2012: Toiseksi sijoittuminen.
  4. The X Factor UK 2016: Toiseksi sijoittuminen.
  5. Euroviisut 2018: Suomen edustaminen kappaleella ”Monsters”.
  6. Seitsemän studioalbumia: Laaja tuotanto ja monipuolinen musiikkiura.

Vastaa