Hyvä pelinäyttö: Pelaajan paras ystävä ja työkalu pelaamiseen

Kirjoittajan kuva

By Niko

Hyvä pelinäyttö on pelaajan tärkeimpiä työkaluja. Se voi parantaa pelikokemusta merkittävästi tarjoamalla nopeamman vasteajan, terävämmän kuvan ja sulavamman pelikokemuksen. Markkinoilla on kuitenkin laaja valikoima pelinäyttöjä, joten oikean näytön löytäminen voi olla vaikeaa.

Tässä artikkelissa kerromme, mitä ominaisuuksia sinun tulisi ottaa huomioon hyvää pelinäyttöä valitessasi. Tarkastelemme myös joitakin markkinoiden parhaita pelinäyttöjä eri budjetteihin.

Tärkeimmät ominaisuudet

  • Vasteaika: Vasteaika on aika, joka kuluu siitä, kun näyttö saa signaalin tietokoneelta, kunnes se näyttää kuvan. Mitä pienempi vasteaika, sitä parempi. Nopeatempoisissa peleissä, kuten räiskintäpeleissä ja kilpapeleissä, pieni vasteaika voi antaa sinulle etulyöntiaseman.
  • Virkistystaajuus: Virkistystaajuus on se, kuinka monta kertaa näyttö päivittää kuvaa sekunnissa. Mitä korkeampi virkistystaajuus, sitä sulavampaa pelikuva on. Kilpapelaajille 144 Hz tai korkeampi virkistystaajuus on suositeltava.
  • Resoluutio: Resoluutio on kuvan tarkkuus. Mitä korkeampi resoluutio, sitä terävämpi kuva on. Suosituimmat pelinäyttöjen resoluutiot ovat 1920 x 1080 (Full HD), 2560 x 1440 (WQHD) ja 3840 x 2160 (4K).
  • Paneeliteknologia: Markkinoilla on kaksi pääasiallista paneeliteknologiaa: TN ja IPS. TN-paneelit ovat nopeampia ja niillä on alhaisempi vasteaika, mutta niiden värit eivät ole yhtä tarkkoja kuin IPS-paneeleilla. IPS-paneelit tarjoavat paremman kuvanlaadun ja laajemman katselukulman, mutta niillä on yleensä korkeampi vasteaika.
  • Lisäominaisuudet: Jotkut pelinäytöt tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten HDR-tukea, G-Sync- tai FreeSync-teknologiaa ja integroituja kaiuttimia. HDR-tuki parantaa kuvan kontrastia ja värien tarkkuutta. G-Sync ja FreeSync ovat teknologioita, jotka vähentävät näytön repeytymistä. Integroitujen kaiuttimien avulla voit kuunnella peliääniä ilman erillisiä kaiuttimia.

Parhaat pelinäytöt eri budjetteihin

  • Alle 300 euroa: AOC G2590FX – 25 tuuman Full HD -näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja FreeSync-tuella.
  • 300-500 euroa: ASUS TUF Gaming VG289Q – 28 tuuman Full HD -näyttö 165 Hz virkistystaajuudella ja FreeSync-tuella.
  • 500-700 euroa: LG UltraGear 34GN850-B – 34 tuuman ultrawide-näyttö 144 Hz virkistystaajuudella ja G-Sync-tuella.
  • Yli 700 euroa: Samsung Odyssey G9 Neo G95NA – 49 tuuman kaareva QLED-näyttö 240 Hz virkistystaajuudella ja HDR-tuella.

Yhteenveto

Hyvä pelinäyttö voi parantaa pelikokemusta merkittävästi. Kun valitset pelinäyttöä, sinun tulisi ottaa huomioon omat tarpeesi ja budjettisi. Markkinoilla on laaja

Vastaa