Älypuhelimella maksaminen: Helppoa, nopeaa ja turvallista

Kirjoittajan kuva

By Niko

Älypuhelimella maksaminen on nopeasti kasvava maksutapa, joka on jo arkipäivää monille suomalaisille. Mobiilimaksaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista, ja se tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen korttimaksuun.

Mitä on älypuhelimella maksaminen?

Puhelimella maksaminen tarkoittaa maksutapaa, jossa älypuhelin tai muu älylaite korvaa perinteisen maksukortin. Maksaminen tapahtuu yleensä laitteen NFC-yhteyden avulla, joka mahdollistaa lähimaksut.

Miten älypuhelimella maksataan?

Älypuhelimella maksaminen onnistuu useimmissa tapauksissa helposti ja nopeasti. Maksutapahtuman aloittamiseksi käyttäjä avaa laitteensa mobiilimaksamiseen tarkoitetun sovelluksen, kuten Apple Payn tai Google Payn. Sovelluksessa käyttäjä valitsee maksamansa summan ja vahvistaa maksun. Maksu tapahtuu sitten laitteen NFC-yhteyden avulla.

Mitä etuja älypuhelimella maksamisella on?

Älypuhelimella maksamisella on useita etuja verrattuna perinteiseen korttimaksuun.

  • Helppous: Älypuhelimella maksaminen on helppoa ja nopeaa. Maksu tapahtuu yhdellä kosketuksella, eikä korttia tarvitse kaivaa esiin.
  • Turvallisuus: Älypuhelimella maksaminen on turvallista. Maksut tapahtuvat salatusti, eikä korttitietoja tallenneta laitteeseen.
  • Joustavuus: Älypuhelimella maksaminen on joustavaa. Maksaminen onnistuu niin kaupassa kuin verkossakin.

Miten älypuhelimella maksaminen toimii Suomessa?

Suomessa älypuhelimella maksaminen on yleistynyt nopeasti viime vuosina. Lähimaksut ovat olleet käytössä Suomessa jo vuodesta 2007, ja mobiilimaksaminen on jatkanut niiden kasvua.

Suomessa älypuhelimella maksaminen onnistuu useimpien pankkien ja maksukorttiyhtiöiden tarjoamilla palveluilla. Apple Pay ja Google Pay ovat kaksi suosituinta mobiilimaksupalvelua Suomessa.

Lähimaksut

Lähimaksut ovat olleet käytössä Suomessa jo vuodesta 2007. Lähimaksujen avulla voi maksaa alle 50 euron ostoksia laitteen NFC-yhteyden avulla. Lähimaksut ovat turvallisia, sillä ne tapahtuvat salatusti.

Mobiilimaksaminen

Mobiilimaksaminen on älypuhelimella tai muulla älylaitteella tapahtuvaa maksamista. Mobiilimaksamiseen käytetään yleensä NFC-yhteyden lisäksi myös sormenjälkitunnistusta tai kasvojentunnistusta. Mobiilimaksut ovat jopa 50 euroa suurempia kuin lähimaksut.

Miten älypuhelimella maksaminen tulee kehittymään?

Älypuhelimella maksaminen tulee todennäköisesti kehittymään tulevaisuudessa. Yksi kehityssuunta on biometrisen tunnistamisen, kuten sormenjälkitunnistuksen ja kasvojentunnistuksen, käyttöönotto. Biometrinen tunnistaminen tekee maksamisesta entistä turvallisempaa.

Toinen kehityssuunta on lähettämällä rahaa puhelinnumeron perusteella. Tämä mahdollistaisi esimerkiksi sen, että voi lähettää rahaa ystäville tai perheenjäsenille ilman, että heidän tarvitsee luoda omia maksutilejään.

Loppusanat

Älypuhelimella maksaminen on nopeasti kasvava maksutapa, joka on jo arkipäivää monille suomalaisille. Mobiilimaksaminen on helppoa, nopeaa ja turvallista, ja se tarjoaa useita etuja verrattuna perinteiseen korttimaksuun.

2 kommenttia artikkeliin ”Älypuhelimella maksaminen: Helppoa, nopeaa ja turvallista”

Vastaa