C Moren huhtikuun kärkitärpit

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Huhtikuussa C Moressa tutkitaan 67 vuoden takaista selvittämätöntä murhaa uudessa C More -alkuperäisdokumenttisarjassa Vaiettu murha: Elli Immo. Sarja paljastaa uutta tietoa, jonka pohjalta poliisi avasi Elli Immon murhatutkinnan uudestaan. Kansainvälisissä dokumenteissa kurkistetaan edesmenneen kuningatar Elisabetin elämään sekä perehdytään Kardashianien menestyksen saloihin. Luvassa on myös kiinnostavia sarjauutuuksia, suosikkisarjojen odotettuja jatkokausia, huippuleffoja ja tietysti tulikuuma urheilukevät.

SARJOJA: mm. C More -alkuperäisdokumenttisarja Vaiettu murha: Elli Immo, C Moren ruotsalaisten alkuperäissarjojen Tervetuloa Sjölyckaniin ja Murha Sandhamnissa uudet kaudet, brittiuutuus The Light in the Hall, Love Island Espanja, Olivia Colmanin tähdittämä minisarja Run, ranskalainen mysteeridraama Beyond Appearances

ELOKUVIA: mm. Aku Louhimiehen draamaelokuva Odotus, Taneli Mustosen ohjaama kauhuelokuva The Twin – Paha Kaksonen, huippunäyttelijöiden tähdittämä aikuisten satu Kolmen tuhannen vuoden kaipuu, kiitetty nuorisoelokuva Anything’s Possible, dokumenttielokuva Elisabeth ja palkittu ruotsalaisjännäri Feed

URHEILUA: mm. mestaruuksia jaossa jääkiekossa, kun Liiga, Mestis, SHL ja Sveitsin liiga huipentuvat, jalkapallon Mestarien liigassa pelataan puolivälierät, kauden neljäs MM-ralli ajetaan Kroatiassa ja yleisurheilussa kenttäkausi käynnistyy

SARJOJA


Elina Backman ja Heidi Holmavuo perehtyvät selvittämättömään henkirikokseen C More -alkuperäisdokumenttisarjassa Vaiettu murha: Elli Immo.


C More -alkuperäissarja

Tervetuloa Sjölyckaniin, kausi 4
1.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Ruotsalaisen C More -alkuperäissarjan neljännellä kaudella Klingin perheen patriarkka Bernt alkaa tuntea itsensä vanhaksi ja antaa merkittävän ilmoituksen perheen kokoontuessa kesällä Sjölyckaniin. Ormskäriin on tullut muutoksia, kun saaresta on tullut trendikäs, ja Ebba ja Celine ovat ostaneet sieltä talon. Tähän kehitykseen nostalgiaan taipuvan Klaaran on vaikea sopeutua, mutta muu perhe on tyytyväinen muutokseen. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kaksi jaksoa, jonka jälkeen yksi jakso viikossa. 

C More -alkuperäissarja
Murha Sandhamnissa, kausi 9
3.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Rikostarkastaja Alexander ja asianajaja Nora ratkovat rikoksia ruotsalaiseen saaristoon sijoittuvassa C More -alkuperäissarjassa. Tällä kaudella heillä on kolme uutta tapausta ratkaistavanaan. Noran ja Alexanderin välillä on yhä kemiaa, mutta uudet rikostapaukset muuttuvat henkilökohtaisemmiksi ja vaikuttavat heidän suhteeseensa sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Jaksoja julkaistaan kaksi viikossa.

Beyond Appearances, kausi 1 
3.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Ranskalaisessa mysteeridraamasarjassa näyttelijätär Alexandran kaksoissisko Manon katoaa syntymäpäivänsä aattona. Manon on elänyt tavallista luokanopettajan arkea, mutta katoamisen myötä hänen elämästään paljastuu uusia asioita. Poliisin etsiessä Manonia hänen perheenjäsenensä joutuvat kysymään itseltään, kuinka hyvin he oikeastaan tuntevat toisensa. Kauden kaikki kuusi jaksoa julkaistaan kerralla.

Love Island Espanja, kausi 1
5.4. suoratoistopalvelussa

Suositussa deittiohjelmassa joukko espanjalaisia sinkkuja etsii rakkautta Kanariansaarilla. Kuuden viikon jälkeen voittajaksi selviytynyt pari nappaa 25 000 euron voittopotin. Sarjan juontaa näyttelijä Cristina Pedroche. Kauden kaikki jaksot julkaistaan kerralla.

Sister Boniface Mysteries, kausi 2
5.4. vain suoratoistopalvelussa

Sister Boniface Mysteries -sarjan toisella kaudella tapaamme jälleen katolisen sisar Bonifacen (Lorna Watson). Tämä nunna ajaa Vespalla, valmistaa itse viiniä ja on oikeuslääketieteen tohtori. Lisäksi hän auttaa paikallista poliisia ratkaisemaan murhatapauksia tässä viihdyttävässä 60-luvun Isoon-Britanniaan sijoittuvassa rikossarjassa. Sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa viikossa. Sister Boniface Mysteries kuuluu BritBoxin sisältöihin.

Kotikenttä, kaudet 1–2
7.4. suoratoistopalvelussa

Norjalaisessa draamasarjassa seurataan naisjalkapalloilijoita valmentavaa Helena Mikkelseniä, joka saa juuri ennen liigakauden alkua tilaisuuden siirtyä miesten joukkueen valmentajaksi. Sarjan pääosassa nähdään Ane Dahl Torp. Sarjan kaikki jaksot tulevat katsottavaksi kerralla.

Spiral, kaudet 1–2
8.4. suoratoistopalvelussa

Spiralissa seurataan rikostapausten tutkintaa poliisin ja oikeuslaitoksen työntekijöiden näkökulmasta. Sarjan tapahtumat sijoittuvat Pariisiin. Kotimaassaan Ranskassa sarja on menestynyt hyvin, ja sitä on tuotettu yhteensä kahdeksan tuotantokautta. Kahden tuotantokauden kaikki jaksot julkaistaan C Moressa kerralla.

The Light in the Hall, kausi 1
12.4. vain suoratoistopalvelussa

Walesiin sijoittuva sarjassa Ela Robertsin murhasta kahdeksantoista vuotta vankilassa istunut Joe Pritchard pääsee ehdonalaiseen vapauteen. Nuori tutkiva toimittaja Cat Donato haluaa paljastaa lapsuudenystävänsä kuolemaan liittyvät todelliset tapahtumat. Elan äidille, Sharonille, Joe vapautuminen tarjoaa tilaisuuden kohdata lapsensa murhaaja. Sharon toivoo myös saavansa haudata lapsensa, mutta kertoko Joe Pritchard miksi hän murhasi Elan ja missä ruumis on? Sarjassa näyttelevät muun muassa Alexandra Roach (Rautarouva, Sanditon), Iwan Rheon (Misfits, Game of Thrones) ja Joanna Scanlan (Larkinin perhe). Kauden kaikki kuusi jaksoa julkaistaan kerralla. Sarja kuuluu BritBoxin sisältöihin.

Thou Shalt Not Kill, kausi 4
17.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Italialaisessa dekkarisarjassa seurataan rikostutkija Valeria Ferroa, joka tutkii murhia Torinossa. Neljännellä tuotantokaudella Valeria päättää lopettaa perheeseensä liittyvät tutkinnat ja keskittyä itseensä ja työhönsä. Lombardialla ja Andrealla on kuitenkin muita ajatuksia. Sarja on osa eurooppalaisten laatudraamojen Walter Presents -kokonaisuutta. Kauden kaikki 12 jaksoa julkaistaan kerralla. 

Run, kausi 1
19.4. vain suoratoistopalvelussa

Olivia Colmanin (The Crown) ja Lennie Jamesin (The Walking Dead) tähdittämä tiivistunnelmainen jännityssarja seuraa neljää henkilöä ja traagista tapahtumasarjaa, jolla on vaikutus heistä jokaiseen. Sarja kuuluu BritBoxin sisältöihin. Sarjan neljä jaksoa julkaistaan kerralla.

The Kardashians: Billion Dollar Dynasty, kausi 1
20.4. suoratoistopalvelussa

Kardashianit on kiistatta yksi maailman vaikutusvaltaisimmista perheistä. Dokumenttisarjassa perehdytään siihen, miten Kardashianit ovat onnistuneet luomaan itsestään miljardiluokan brändin. Kardashianien matka maailmantähdiksi alkoi vuonna 2007, kun Kim Kardashianin seksivideo vuosi internetiin. Perheen matriarkka Kris Jenner ymmärsi nopeasti, että kohu voisi avata taloudellisia mahdollisuuksia. Samana vuonna julkaistiin Kardashianien elämää esittelevä reality-sarja. Dokumentissa on kaksi jaksoa, ja molemmat jaksot julkaistaan kerralla.

C More -alkuperäisdokumenttisarja
Vaiettu murha: Elli Immo
20.4. yksinoikeudella vain C More -suoratoistopalvelussa

C Moren uudessa alkuperäisdokumenttisarjassa kirjailijat Elina Backman ja Heidi Holmavuo pureutuvat vuonna 1955 Kemissä tapahtuneeseen Elli Immon murhaan. Backman ja Holmavuo tutkivat tapausta perusteellisesti haastattelemalla aikalaisia ja käymällä läpi poliisin tutkintamateriaalia. Tutkinnasta löytyy aukkoja ja todisteista puutteita. Hyvin pian käy ilmi, että tapaukseen kätkeytyy paljon vaiettuja, yleisesti kemiläisten tiedossa olevia salaisuuksia. Neliosaisessa sarjassa paljastetaan tapauksesta täysin uutta tietoa, joka sai myös poliisin avaamaan Elli Immon murhatutkinnan uudelleen. Sarjasta julkaistaan yksi jakso viikossa.

Hossin siskokset, kausi 1
25.4. suoratoistopalvelussa

Sharareh ja Roshi Hoss ovat Ruotsin vaikutusvaltaisimpia vaikuttajia. Falunissa varttuneet Hossin sisarukset ovat jo vuosia pyörittäneet omaa PR-yritystään. Roshi on myös näyttelijä ja tuttu muun muassa sarjoista Gåsmamman ja Murha Sandhamnissa. Kymmenosaisessa TV4 Playn alkuperäissarjassa seurataan sisarusten vauhdikasta elämää. Sarjaa julkaistaan TV4 Playn kanssa samanaikaisesti, eli kahtena ensimmäisenä viikkona saadaan kolme jaksoa kerralla katsottavaksi ja tämän jälkeen jaksoja julkaistaan kaksi viikossa.

Vera Stanhope tutkii, kausi 11
26.4. vain suoratoistopalvelussa

Ylikomisario Vera Stanhope jatkaa murhatutkimuksiaan tuttujen kollegoiden kanssa sarjan 11. kaudella. Ann Cleevesin romaaneihin perustuvan sarjan tapahtumat sijoittuvat Northumberlandin maisemiin. Kauden kaikki kuusi jaksoa julkaistaan kerralla. Sarjan aiemmat kaudet ovat katsottavissa C Moressa. Sarja kuuluu BritBoxin sisältöihin.

ELOKUVIA – KÄRKITÄRPIT


Aku Louhimiehen elokuva Odotus kertoo onnellisuuden kaipuusta, rehellisyydestä ja anteeksiannosta.

Blinded By The Light
1.4. suoratoistopalvelussa

Lämminhenkinen draamakomedia 80-luvun Englannista, missä nuori pakistanilaissyntyinen Javed löytää innoituksen lähteen Bruce Springsteenistä. Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Gurinder Chadha (Parempi kuin Beckham). Iso-Britannia 2019.

Kolmen tuhannen vuoden kaipuu
1.4. yksinoikeudella vain C More -suoratoistopalvelussa

Idris Elban ja Tilda Swintonin tähdittämässä fantasiaelokuvassa Istanbuliin matkannut tutkija Alithea Binnie kohtaa lampun hengen, joka tarjoaa hänelle kolme toivomusta vapautensa vastineeksi. Alithea tietää, että toivomuksilla on kääntöpuolensa, joten hän kieltäytyy tarjouksesta. Henki onnistuu kuitenkin lumoamaan Alithean tarinoillaan ja saa tämän esittämään toivomuksen, joka yllättää heidät molemmat. Elokuvan on ohjannut Mad Max -elokuvistaan tunnettu George Miller. USA 2022.

Anything’s Possible
1.4. yksinoikeudella vain C More -suoratoistopalvelussa

Anything’s Possible on Z-sukupolven kasvutarina itsevarmasta high schoolia käyvästä transtytöstä Kelsasta (Eva Reign), johon hänen luokkatoverinsa Khal (Abubakr Ali) ihastuu. Khal kerää rohkeutensa ja pyytää Kelsan ulos välittämättä draamasta, jota teko voi aiheuttaa. Seurauksena on romanssi täynnä nuoren rakkauden iloa, hellyyttä ja tuskaa. USA 2022.

Elisabet
5.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Elisabet II hallitsi Isoa-Britanniaa 70 vuotta, kauemmin kuin kukaan muun monarkki. Roger Michellin (Notting Hill) ohjaama dokumentti juhlistaa Elisabetin saavutuksia ja tarjoaa harvinaisen välähdyksen edesmenneen hallitsijan leikkisästä persoonasta ja henkilökohtaisesta elämästä. Dokumentissa nähdään harvinaista arkistomateriaalia Elisabetin elämän varrelta. Iso-Britannia 2022.

The Twin – Paha kaksonen
6.4. yksinoikeudella C More -suoratoistopalvelussa

Ohjaaja Taneli Mustosen (Bodom, Luokkakokous) kauhutrilleri kertoo perheestä, joka menettää toisen kaksosistaan auto-onnettomuudessa. Perhe päättää aloittaa alusta ja muuttaa syrjäiseen Suomeen. Pian muuton jälkeen Elliot-pojan käytös muuttuu. On kuin jokin yliluonnollinen olisi saanut hänestä otteen. Elliot väittää kommunikoivansa kuolleen veljensä kanssa, mutta lopulta perheen äidille valkenee, että Elliotin yöllinen vieras ei olekaan lapsen kuvitelmaa, vaan jotain paljon pelottavampaa. Pääosissa nähdään Teresa Palmer (A Discovery of Witches) ja Steven Cree (Outlander – Matkantekijä). Suomi 2022.

Odotus
7.4. yksinoikeudella C More -suoratoistopalvelussa

Aku Louhimiehen ohjaamassa draamaelokuvassa Elli elää puolisonsa kanssa saaristossa. Ellin rauhallinen arki sekoittuu, kun pariskunnan nuoruudenystävä saapuu vierailulle. Sisäinen pakko ajaa Ellin kyseenalaistamaan elämänsä valintoja ja etsimään rohkeutta olla itselleen rehellinen. Seksuaalisuus on Ellille vapauttava henkinen voima valintojen äärellä. Elokuvan käsikirjoituksesta vastaavat Aku Louhimies ja Inka Kallén, joka myös näyttelee elokuvan pääroolin. Muissa keskeisissä rooleissa nähdään Andrei Alén, Aku Hirviniemi ja Adeliina Arajuuri. Suomi 2021.

Susi ja leijona 
13.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Koko perheen elokuvassa nuori Alma pelastaa sudenpennun ja leijonanpennun Kanadan erämaassa. Syntyy ystävyys, joka muuttaa kaikkien kolmen elämän lopullisesti. Pääosassa nähdään Molly Kunz (Swedish Dicks, Colony). Ranska/Kanada 2021.

Aline
20.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Musiikintäyteinen draama lahjakkaasta nuoresta naisesta, josta tulee maailmanluokan artisti. Tarina pohjautuu megatähti Céline Dionin elämään. Elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Valérie Lemercierin, joka myös esiintyy pääroolissa Alinena. Ranska 2020.

Scream 5
21.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

25 vuotta sen jälkeen, kun Woodsboron kaupunkia järkytti sarja raakoja murhia, se tapahtuu taas. Menneisyyden salaisuudet paljastuvat, kun tuttuun naamioon sonnustautunut murhaaja alkaa jahdata teini-ikäisten joukkoa. Elokuvassa nähdään vanhoihin rooleihinsa palaavat Courtney Cox, David Arquette ja Neve Campbell sekä muun muassa Jenna Ortega, Melissa Barrera, Mason Gooding, Jack Quaid ja Marley Shelton. USA 2022.

Feed
28.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Ruotsalainen kauhuelokuva nuorista, jotka kutsutaan luksusleirintäalueelle erämaahan. Heidän tarkoituksenaan on tuottaa huippusisältöä some-seuraajilleen, mutta pian he huomaavat, että jokin paha vaanii heitä. Tästä alkaa heidän eloonjäämiskamppailunsa. Elokuva voitti arvostetun Guldbaggenin yleisöpalkinnon. Ruotsi 2022.

ELOKUVIA – PIKAVINKIT


Martin Scorsesen kiitetty Taksikuski valmistui 1976. Elokuvan pääosassa loistaa Robert De Niro.

Wallander: Rauhaton mies (rikos, Wallander: Den orolige mannen, Ruotsi 2013)
1.4. suoratoistopalvelussa

Charlien enkelit (toimintakomedia, Charlie’s Angels, USA 2000)
1.4. suoratoistopalvelussa

Charlien enkelit: Kurvit suoriksi (toimintakomedia, Charlies Angels: Full Throttle, USA 2003)
1.4. suoratoistopalvelussa

Big Fish (seikkailu, USA 2003)
2.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Isku Mogadishuun (sotadraama, Black Hawk Down, USA 2001)
2.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Erin Brockovich (draama, USA 2000)
2.4. suoratoistopalvelussa

Tohtori Outolempi eli: kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan pommia (komedia, DR. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, Iso-Britannia/USA 1964)
3.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Luunkerääjä (jännitys, The Bone Collector, USA 1999)
3.4. suoratoistopalvelussa

Taksikuski (rikosdraama, Taxi Driver, USA 1976)
4.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Snatch – Hävyttömät (rikoskomedia, Iso-Britannia 2000)
4.4. suoratoistopalvelussa

Evil Dead – kauhun riivaamat (kauhu, USA 1981)
5.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Hudson Hawk – varkaista parhain (toimintakomedia, USA 1991)
5.4. suoratoistopalvelussa

Half Broken Things (jännitys, Iso-Britannia 2007)
5.4. vain suoratoistopalvelussa
Elokuva kuuluu BritBoxin sisältöihin

Forgive and Forget (draamakomedia, Iso-Britannia 2000)
5.4. vain suoratoistopalvelussa
Elokuva kuuluu BritBoxin sisältöihin

Stand By Me – Viimeinen kesä (draama, USA 1986)
6.4. suoratoistopalvelussa

Hotel Transylvania ja Hotel Transylvania 2 (animaatio, USA 2012 ja USA 2015)
6.4. suoratoistopalvelussa

Koko potti (rikoskomedia, Whole Nine Yards, USA 2000)
6.4. suoratoistopalvelussa

The Green Hornet (toimintakomedia, USA 2011)
7.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Anger Management (komedia, USA 2003)
7.4. suoratoistopalveussa

Vain seksiä (romanttinen komedia, Friends with Benefits, USA 2011)
7.4. suoratoistopalvelussa

Wallander: Kadonnut (rikos, Wallander: Försvunnen, Ruotsi 2012)
8.4.  suoratoistopalvelussa

Sodan arvet (sotadraama, Casualties of War, USA 1989)
8.4. suoratoistopalvelussa
Myös C More -kanavilla

Bad Teacher (komedia, USA 2011)
8.4. suoratoistopalvelussa

Wallander: Petos (rikos, Wallander: Sveket, Ruotsi 2013)
15.4. suoratoistopalvelussa

Wallander: Kaipaus (rikos, Wallander: Saknaden, Ruotsi 2013)
22.4. suoratoistopalvelussa

Wallander: Tuhopolttaja (rikos, Wallander: Mordbrännaren, Ruotsi 2013)
29.4. suoratoistopalvelussa

2 kommenttia artikkeliin ”C Moren huhtikuun kärkitärpit”

Vastaa