HBO on yksi suoratoiston suosituimmista kanavista

Kirjoittajan kuva

By Pomo

HBO:n kanavalla on katseltavana mm:

Warrior

HBO Maxin Warrior vie katsojan 1900-luvun vaihteen San Fransiscoon ja sen kasvun vuosiin. Samalla kun kaupunki kasvoi voimakkaasti, se tarvitsi työvoimaa- ja sitä tuotiin Kiinasta laivalasteittain. Tätä oli rakentanut kaupunkiin oman kiinalaisyhteisön, Chinatownin, ja amerikkalaisten (valkoisten) ja kiinalaisten kaupunginosien välillä oli näkymätön raja, jota kaikki eivät saaneet ylittää.

Ongelmia kaupungille alkoi tulle kasvun voimakkuus. Siinä missä työvoimaa tarvittiin, halusivat rakennuttajat myös mahdollisimman halpaa työvoimaa, ja kiinalaiset tekivät työt halvemmalla kuin esimerkiksi irlantilaiset – ja tästä syntyi jännitteet, joihin Warrior omalla tavallaan ottaa kantaa – täysin viihteellisesti totta kai. Warrioron karu, toiminnantäyteinen rikosdraama, joka sijoittuu San Franciscon Chinatownin raakoihin Tong-sotiin 1800-luvun jälkipuoliskolla

Running with the Devil

Harvemmin arvostelemme täällä elokuvia, koska ne eivät vain oikein ole suosikkejamme, mutta välillä on aika myös elokuvalle. HBO:n Running with the Devil tuli listalle pääosanäyttelijöidensä ansiosta, mutta millainen itse elokuva oli?

Pääosissa nähdään Kokin roolissa Nicolas Cage, Miehen roolissa Laurence Fishburne, vastaavan agentin roolissa Leslie Bibb, huumepomona Barry Pepper, poliisin avunantajana Adam Goldberg ja Cole Hauser tappajana – elokuva on vuodelta 2019, mutta jostain syystä pomppasi meille näkyville HBO:n listalla ja siitä sitten päätyi katselulistalle. Elokuvan ohjasi Jason Cabell.

Rogue Heroes

Elämme suurenmoisten televisiotuotantojen aikaa, ja yksi merkittävistä lisäyksistä tässä sarjassa on upea draamasarja ”Rogue Heroes”. Tämä sarja perustuu todellisiin historiallisiin tapahtumiin, ja se tarjoaa katsojilleen ainutlaatuisen ja syvällisen katsauksen toisen maailmansodan erikoisjoukkoihin.

”Rogue Heroes” sijoittuu toisen maailmansodan aikaan, ja se kertoo Britannian erikoisjoukkojen, Special Air Service (SAS), perustamisesta. Sarja seuraa joukkojen jäseniä heidän tehtäviensä aikana Pohjois-Afrikassa, jotka ovat täynnä vaaroja ja yllätyksiä. Nämä miehet taistelevat paitsi vihollistaan vastaan, myös omia pelkojaan ja epäilyjään vastaan, samalla kun heidän on sopeuduttava uudenlaiseen sodankäyntiin, joka vaatii heiltä äärimmäistä rohkeutta, ketteryyttä ja kekseliäisyyttä.

The Last of Us

Monet ehtivät jo odottaa sekä kirjan että pelin vuoksi nyt alkanutta HBO:n uutta seikkailusarja The Last if Us:in alkamista. Tämä sarja tuo kuvaruudulle joukon tuttuja näyttelijöitä, mm. pääosissa olevat Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna ja Merle Dandridge ovat tuttuja monesta muustakin – mm. Pedro Pascal myös nyt maaliskuussa jatkuvan Mandalorianin päätähtenä.

The Last of Us kertoo meille tarinaa maailmasta, jossa sieni-infektio on levinnyt ihmisestä toiseen tuottaen ennennäkemätöntä tuhoa. Infektion etenemistä ei tunnuta saavan millään pysäytettyä, joten maailma on raunioina. Sarja näyttää alkutilanteen, mikä selvittää hieman pääosan esittäjän Joelin asenteita sekä historiaa, mutta paljon kysymyksiä jää myös avoimeksi ainakin niille katsojille, jotka eivät ole pelanneet peliä tai lukeneet kirjaa. Tarina kuitenkin pääsee hyvin vauhtiin ensimmäisen jakson kautta ja vähitellen päästään itse seikkailuun, joka toisaalta vie ihmiskunnan taistelussaan eteenpäin, mutta joka toisaalla keskittyy Joelin (Pedro Pascal), Ellien (Bella Ramsay) ja Tessin seikkailuun kuljettaessaan Ellietä kohti tulevia haasteita. Ellie nimittäin tuntuu olevan jostain syystä sieni-infektiolle immuuni. Mutta matka ei ole välttämättä kovin turvallinen.

Succession

Succession on HBO:n draamasarja, joka seuraa rikkaan ja vaikutusvaltaisen Logan-perheen jäsenten keskinäistä valtataistelua, kun perheen patriarkka ja mediamoguli Logan Roy (Brian Cox) alkaa pohtia jälkeensä jättämäänsä perintöä. Sarjassa seurataan Logania ja hänen neljää lastaan, Connoria (Alan Ruck), Kendallia (Jeremy Strong), Romania (Kieran Culkin) ja Siobhan ”Shiv” Royta (Sarah Snook), kun he kamppailevat vallan, rahan ja perheen sisäisten konfliktien keskellä.

Lisäksi mm. Nicholas Braun näyttelee Greg Hirschia, Kendallin sijaista toimitusjohtajana ja perheen ulkopuolista sukulaista. Matthew Macfadyen näyttelee Tom Wamsgamsia, Shivin aviomiestä ja Waystar Roycon ylimääräistä henkilökuntaa ja J. Smith-Cameron näyttelee Gerri Kellmanin roolia, Waystar Roycon pääjohtajaa.

Succession on saanut laajalti positiivista kriitikkoarviota sen näyttelijäsuorituksista, käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja yleisestä tuotantotasostaan. Sarja on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien Emmy-palkintoja parhaasta draamasarjasta ja parhaasta näyttelijästä draamasarjassa.

Nämä kaikki ja paljon muita arvosteluita löydät: https://nettiruutu.fi/hbo/

Vastaa