Kuinka päästää rakkaudesta irti? Pirjo Lonka ikuisuusaiheen äärellä uudessa draamasarjassa

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Elisa Viihteen alkuperäissarja Eroja ja sovintoja on uusi, voimakas draamasarja siitä, kuinka rakkaudesta tulee jotain, josta on parempi päästää irti. Kahdeksanosaisen erodraaman kaksi ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa Ruutu+-tilauksella, ja ensimmäinen jakso nähdään tänään myös Nelosella!

Tänään alkavassa sarjassa Pirjo Lonkan esittämä Johanna sovittelee työkseen eronneiden pariskuntien ongelmia ja yrittää auttaa heitä pääsemään eroon suurimmasta mahdollisesta pettymyksestä. Hänen vastaanotollaan ratkotaan eronneiden parien kiistoja lasten huoltajuudesta ja etsitään vastauksia siihen, miten rakkaudesta tuli jotain, josta on parempi päästää irti.
 
Johannan asiakkaat vaihtelevat tuskaisen ja kitkerän eron kokeneista nuorista aikuisista keski-ikäisiin pareihin, jotka eivät itsekään ole varmoja mikä heidän elämässään on kulissia ja mikä ei. He riitelevät ja sopivat, kunnioittavat ja loukkaavat, kukin omalla tavallaan ja aina omasta mielestään lapsen etua ajatellen. Kun Johannan omien vanhempien 50-vuotias liitto kääntyy päälaelleen, hän joutuu sekä kyseenalaistamaan käsityksensä heistä ja lapsuudenkodistaan että arvioimaan oman avioliittonsa tulevaisuuden.
 
Paula Monosen ja Kaarle Ahon käsikirjoittaman erodraaman pääosassa nähdään Pirjo Lonka eronneiden ongelmia sovittelevana psykologina. Hänen puolisoaan näyttelee Tommi Korpela, vanhempia Rea Mauranen ja Heikki Nousiainen ja tytärtä Ona Huczkowski. Sivuosissa asiakaspariskuntina on joukko eturivin näyttelijöitä: Ria Kataja, Janne Reinikainen, Karim Rapatti, Niina Koponen, Rosanne Kemppi ja Lauri Maijala. Sarjan on ohjannut Ulla Heikkilän ja Jan Forsström. 

Are We Still Us / Kaikkea hyvää. Actors Karim Rapatti and Rosanna Kemppi. Stills photographer Laura Mainiemi.

Eroja ja sovintoja sarjan kaksi ensimmäistä jaksoa on nyt katsottavissa Ruudussa, Ruutu+ -tilauksella. Sarjan ensimmäinen jakso nähdään myös ilmaisena Nelosella tänään klo 22.05. Koko kausi on katsottavissa Ruutu+ -tilauksella 27.11.

Vastaa