MTV:n monipuolinen syksy – Suomen suurinta viihdettä, tähtiloistoa ja paljon uutuuksia!

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Syksyllä otetaan sohvalta se paras paikka ja heittäydytään MTV:n monipuolisen ohjelmavalikoiman pauloihin! MTV tarjoilee pimeneviin iltoihin laadukkaan kattauksen viihdettä, realityä, dokumentteja, draamaa ja urheilua – uutisia unohtamatta. MTV:n syksyn 2023 ohjelmavalikoimasta löytyvät niin suurimmat formaatit kuin uudet suosikit. Tutustu tarjontaan!

SUOMEN KATSOTUIMMAT OHJELMAT MTV:llä

MTV tarjoilee tänäkin syksynä suomalaisille rakastetuimmat ja katsotuimmat viihdeohjelmat! Suuria tunteita ja glamouria tarjoilee syyskuusta alkaen Tanssii Tähtien Kanssa uusien, upeiden tähtioppilaiden johdolla. Koko Suomi pääsee arvuuttelemaan maskin takana lymyäviä julkisuuden henkilöitä Masked Singer Suomen matkassa – ja uudet etsivät pääsevät laittamaan hoksottimensa tositoimiin! Rakastettu Maajussille morsian saa tänä syksynä rinnalleen uuden, odotetun sisarsarjan ja MasterChefissä laitetaan nupit kaakkoon, kun keittiöiden ammattilaiset ottavat toisistaan mittaa Professionals-kaudella. 

Katso maistiaiset MTV:n syksystä!

Tanssii Tähtien Kanssa
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

tanssii-tahtien-kanssa_markkinointikuvaus2023_15-2.jpg

Ihana ja intohimoinen tanssisyksy alkaa! Lempeä, leiskuva ja ennen kaikkea legendaarinen Tanssii Tähtien Kanssa hurmaa suomalaisten sydämet jo 16:tta kertaa. Mukana on 11 uutta ja tanssinnälkäistä tähtioppilasta, jotka ovat valmiita venyttämään rajojaan ja raajojaan tavoitellessaan parketin kirkkainta kruunua. Kauden alussa katsojia hellitään kahdella erikoispitkällä suoralla lähetyksellä. Myöhemmin mukana on myös jo klassikoksi muodostunut parinvaihtoviikko, joka sekoittaa parien tanssiarkea ja
-askelia pelkästään hyvällä tavalla. Tuomaritriona jatkaa suomalaisen tanssitaiteen ja kilpatanssin legendat Jukka Haapalainen, Helena Ahti-Hallberg sekä Jorma Uotinen. Suomen katsotuimman viihdeohjelman (Finnpanel Oy, TV-mittaritutkimus) tirehtööreinä ja joviaalina juontokaksikkona toimivat Vappu Pimiä ja Ernest Lawson.

 
Tanssikupla
syyskuussa
MTV Katsomo

Tervetuloa kärpäseksi kattoon TTK-saleille ja suoriin lähetyksiin! Silminäsi toimii timanttinen Tanssikupla-ohjelma, jolta ei jää mikään näkemättä. Ohjelmassa seurataan viime kausien tapaan tähtiparien vimmattua ja vähän viheliästäkin viikkoarkea, josta ei treenitunteja, rakkolaastareita tai huonoja vitsejä puutu. Rinnalla seistään silloinkin, kun lattarikengät lentävät nurkkaan ja myös ärräpäät lentävät. Kaikki huipentuu sunnuntain suoran lähetyksen tunnelmiin, jossa jännitys tiivistyy ja tunteet purkautuvat juuri ennen h-hetkeä ja heti sen jälkeen.


Masked Singer Suomi
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

masked_singer_suomi_s5_kuvaaja_saku_tiainen.jpg

Lauantai-illat muuttuvat jälleen suureksi kysymysmerkiksi, kun Masked Singer Suomi palaa uudella kaudella MTV:lle! Suursuosittu arvausleikki marssittaa lavalle uusia hahmoja, yllätyskäänteitä, lukuisia vihjeitä – ja kaksi uutta etsivää. Maan suosituimmat tv-kasvot Maria Veitola ja Janne Kataja saavat tällä kaudella rinnalleen kovassa nousussa olevan pop-ikoni Benjamin Peltosen ja eturivin radiotoimittaja-juontaja Jenni Poikeluksen. Juontaja Ile Uusivuori luotsaa joukon toinen toistaan viihdyttävämpien jaksojen läpi kohti finaalia. Kuka hahmoista nostaa ilmaan lopulta Kultaisen Maskin?

Maajussille morsian
28.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

maajussille_morsian_kaikki_tarinat_s1_promo_vappu_05_16x9.jpg

Maajussille morsiamen 16. kaudella kumppanin etsintään lähtevät rohkeasti uudet maajussit ja maajussittaret. Maajusseista kolme on naisia ja viisi miehiä, ikähaarukaltaan 26–54-vuotiaita. Tiloilla hoidetaan lypsykarjaa, lampaita ja hevosia, ja kasvatetaan viljaa, kaalia ja mansikkaa. Mukana on niin useammassa polvessa tilasta vastaavia kuin tilan hoitoon vasta totuttelevia. Suomen kartta on jälleen katettu tiloilla, joista pohjoisin sijaitsee Simonjoella ja eteläisin Nurmijärvellä. Kaikilla on haussa elämänkumppani jakamaan arkea ja haaveilemaan yhteisestä tulevaisuudesta. Kaupunkiin ei ole kukaan maajusseista muutamassa, joten tulevan kumppanin tulisi arvostaa maaseudun rauhaa ja tilan elämää. Maajussien matkaa seuraa juontaja Vappu Pimiä.


Maajussille morsian: Kaikki tarinat
syyskuussa
MTV Katsomo

Maajussille morsian -ohjelmassa on monen vuoden ajan seurattu neljää maajussia etsimässä rakkautta. Alkuperäisestä kahdeksikosta loput ovat saaneet kirjelaatikot kainaloonsa ja heidän polkunsa on ohjelmassa päättynyt siihen. Tällä kaudella pääsemme viimein näkemään miten nämä tarinat päättyvät! Näiden maajussien kohtaamisia puolisoehdokkaiden kohtaamisia Naantalissa seurataan MTV Katsomon puolella uudessa Maajussille morsian: Kaikki tarinat -ohjelmassa. Luvassa on treffien lisäksi rennompaa yhdessäoloa. Ihastusta on ilmassa, ja päätöksenteko vaikeaa. Saavatko tarinat onnellisen lopun? Ohjelman juontaa Vappu Pimiä.


Suomen kaunein koti
29.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

suomen_kaunein_koti_s10_tero_pennanen_hanna_sumari_sini_rainio_16x9.jpg

Tuttu Suomen kaunein koti -tuomarikolmikko: toimittaja Hanna Sumari, arkkitehti Sini Rainio ja sisustusarkkitehti Tero Pennanen kiertää taas tutustumassa mielenkiintoisiin koteihin eri puolilla Suomea. Uudella kaudella he vievät katsojat kurkistamaan upeita perinteisiä pohjalaistaloja, idyllisiä suomalaisia maalaiskoteja, vanhoja tehtaita ja työläisperheiden taloja, joogastudioita ja valoisia ateljeetiloja. Kaudella on mukana 30 kotia – rustiikkista rouheutta, boheemia ajan henkeä, eurooppalaista runsautta sekä yllättäviä ja rohkeita sisustusratkaisuja tutun ja suositun modernimman asumisen lisäksi.

MasterChef Suomi: Professionals
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

masterchef_suomi_professionals_2023_tuomarit.jpg

Uudella MasterChef Suomi: Professionals -kaudella käännetään nupit kaakkoon, kun ammattilaiskokit astelevat Masterchef-keittiöön. Tällä kaudella tehtävät tulevat olemaan vaikeampia ja pudotukset rajumpia, eikä keskinkertainen suorittaminen keittiössä riitä enää mihinkään. Kovan tason myötä myös tuomarit joutuvat aiempaa hankalampien päätösten eteen.

Tuomareina nähdään tuttuun tapaan huippukokit Kape Aihinen ja Henri Alén. Professionals-kaudella kolmannen tuomarin paikan jakavat aiemmilta Masterchef-kausilta tutuksi tullut chef patron Helena Puolakka sekä uutena remmiin hyppäävä huippukeittiömestari Tommi Tuominen, joka tunnetaan muun muassa Demo- ja Finnjävel -ravintoloistaan.

Ensitreffit alttarilla
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

ensitreffit_alttarilla_s10_kari_kanala_hanna_myllymaa_tapani_alanen_16x9.jpg

Rakastetun Ensitreffit alttarilla -ohjelman 10. kaudella kuusi nykyajan kertakäyttöiseen deittimaailmaan turhautunutta sinkkua laittaa koko elämänsä ja sydämensä peliin. He sanovat alttarilla ’tahdon’ täysin tuntemattomalle ihmiselle, jonka asiantuntijat ovat valinneet hänen rinnalleen – toivottavasti koko loppuelämäksi.

Kolme tuoretta ja toisilleen tuntematonta avioparia joutuu kokemaan parisuhteen ylä- ja alamäet pikakelauksella, kun romanttisten häiden jälkeen arjen koittaessa alkaa selvitä, ovatko he todella luotuja toisilleen. Lopulta heidän on kerrottava, jatkavatko he matkaansa yhdessä vai erikseen. Parien suhteen etenemistä seuratessaan ja asiantuntijoiden neuvoja kuulleessaan myös katsoja pääsee kyseenalaistamaan omia toimintatapojaan ihmissuhteissaan.

Ohjelman asiantuntijoina nähdään viime kaudelta tuttu kolmikko. Rakkauden asialla ovat ohjelman konkari kirkkoherra Kari Kanala, ratkaisukeskeinen terapeutti Hanna Myllymaa sekä erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Tapani Alanen.

SYKSY TÄYNNÄ HAUSKOJA UUTUUKSIA

MTV:n syksyn hyväntuulisimmat viihdeuutuudet houkuttelevat katsojat kotisohville syyskuusta alkaen. Luvassa on muun muassa hauskanpitoa ja jännitystä upouuden gameshow’n Tietäjät tietää parissa sekä nauruhermoja kutkuttelevia uutuuksia kuten hillitön, Viki Eerikkilän juontama Ei saa nauraa ja superlahjakkaan Jarkko Tammisen uutuus Jarkko Tammisen maailma. Tämä on tämä on Kirsi Alm-Siiran, Kiti Kokkosen ja Joonas Nordmanin uusi komediapaneeli, jossa vastaukset ovat helppoja ja kysymykset omituisia.


Tietäjät tietää
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

tietajat2btietaa_keyart_16x9_clean.jpg

MTV tuo Suomeen Briteissä ja USA:ssa huippumenestyneen, täysin uudenlaisen gameshow’n! The Wheel -sarja nähdään meillä nimellä Tietäjät tietää. Roope Salmisen juontamassa kutkuttavan hauskassa tietovisassa kolme tavallista suomalaista kisailee kasvavasta rahapotista. Potin saavuttamisessa heitä auttaa seitsemän julkisuudesta tuttua henkilöä. Jokainen julkkis eli tietäjä on tuonut kisaan oman kategoriansa, josta he uskovat tietävänsä paljon. Valtava pyörä arpoo, kenet kilpailija saa avukseen kysymyksessä. Tuurilla ja sattumalla on pelissä valtava merkitys!

Jarkko Tammisen maailma
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

jarkko-tammisen-maailma_key-art_16x9_clean.jpg

Imitaattori Jarkko Tamminen valjastaa yli 100 imitaatiohahmoansa ja luo maailman, jota katsoessaan ihmettelee, mikä on tarua ja mikä totta. Ohjelmassa seikkaillaan suomalaisen tv-viihteen, urheilun ja politiikan maailmassa sellaisella vauhdilla, että kyydissä pysyäkseen tulee pidellä sohvan käsinojista kiinni.

Jarkon sanoin: ”Luvassa on kunnon hahmotykitystä! Tämä hyvän mielen ohjelma sisältää sketsejä ja parodioita, joissa on mukana lisäkseni ykkösrivin näyttelijöitä. Lisäksi sketseissä tullaan näkemään lukuisia julkisuudesta tunnettuja henkilöitä.”


Ei saa nauraa
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

ei_saa_nauraa_s1_viki_eerikkila_16x9.jpg

Uudessa Ei saa nauraa -kisailussa Viki Eerikkilä on kutsunut hauskana tunnettuja henkilöitä viettämään vähintäänkin omalaatuista mökkiviikonloppua luokseen. Mökissä vallitsee nimittäin vain yksi sääntö: ei saa nauraa! Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, etteivät Vikin vieraat yrittäisi saada toisiaan nauramaan kaikin mahdollisin keinoin. Mitä kaikkea mökissä voikaan tapahtua, kun naama on pidettävä peruslukemilla ja kasassa on joukko Suomen hauskimpia ihmisiä?

”Rakastan nauramista ja naurua, joten aluksi mietin hetken, kun minua kysyttiin juontajaksi ohjelmaan, jossa ei saisi nauraa. Mutta kun selvisi, että kyllä minä saan nauraa, niin se oli nimet paperiin alta aikayksikön!” kertoo Viki Eerikkilä.

Tämä on tämä
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

tama_on_tama_kirsi_alm_kiti_kokkonen_joonas_nordman_04_kuvaaja_jukka_alasaari.jpg

Helpot kysymykset eivät ole koskaan olleet näin vaikeita! Tämä on tämä on uusi kotimainen Kirsi Alm-Siiran emännöimä komediapaneeli. Hauskuudesta huolen pitävät Joonas Nordman, Kiti Kokkonen sekä kaksi vaihtuvaa vierasta.

Tämä on tämä on paneeliohjelma, jossa kysytään kaksi kysymystä: mikä on tämä ja kuka on tämä. Kaikki vastaukset ovat helppoja, ainoastaan kysymykset ovat omituisia: Eevi, 6 on piirtänyt suosikkijulkkiksensa. Kuka on tämä? Tässä on uusi liikennemerkki. Mikä on tämä? Tässä on hittibiisin sanat kirjoitettuna emojeilla. Mikä on tämä? Tämä on tämä!

Sinkkulaiva
9.8. alkaen
MTV Katsomo

sinkkulaiva2022_keyart_16x9_clean.jpg

Legendaarinen Sinkkulaiva seilaa jälleen rakkauden aalloilla. Jokaisessa jaksossa seurataan romantiikan nälkäistä sinkkua tai sinkkuseuruetta, jotka astelevat laivaan sydän täynnä odotusta ja mieli tulvillaan toivoa uuden ihmisen kohtaamisesta. Ohjelmassa on mukana eri-ikäisiä valloittavia persoonia, joilla on vuorokausi aikaa löytää uusia tuttavuuksia tai jopa elämän kestävä rakkaus. Kaikki on mahdollista, sillä ankkuri on irrotettu ja flirttailun ristiaallokko odottaa! Sinkkulaivan lemmenkapteenina ja risteilyisäntänä toimii Esko Eerikäinen.

Komediaklubi
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

komediaklubi_logo_neon_taustalla.jpg

Tervetuloa Komediaklubille! Viihdyttävä uutuusohjelma vie sinut eturiviin Tampereen TTT-Klubille, jonka lavalla esiintyy kotimaisen komiikan rakastetuimmat tähdet ja kiinnostavimmat nousevat lahjakkuudet. Komediaklubin seurassa pääset nauramaan yli 50:lle stand up -koomikolle ja nauttimaan intiimin klubi-illan vangitsevasta tunnelmasta poistumatta kotisohvalta.

MIELENKIINTOISET DOKUMENTTIUUTUUDET

Viihdeuutuuksien rinnalla MTV:n syksyä rytmittävät elokuusta lähtien alkavat mielenkiintoiset ja puhuttavat dokumenttisarjat. Aiheet vaihtelevat ympäristörikoksista henkilökuviin, joissa sukelletaan niin Linda Lampeniuksen, Matti Nykäsen kuin Jari Sillanpään elämään. Palkitun Arman Alizadin uusin dokumenttisarja puolestaan keskittyy nuoriin: erilaisuuteen, yksinäisyyteen, rakkauteen ja itsensä löytämiseen aikuistumisen kynnyksellä. 


Uskomattomat ympäristörikokset
17.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

uskomattomat-ymparistorikokset_key-art_16x9.jpg

Ympäristörikollisuus on maailman kolmanneksi suurin rikollisuuden muoto ase- ja huumerikollisuuden jälkeen. Se on järjestäytynyttä, ammattimaista ja mittakaavaltaan valtavaa. Interpol on arvioinut ympäristörikollisuuden tuottavan 110–281 miljardia dollaria vuosittain. Suomessa ympäristörikosten määrä nousi ennätyksellisen suureksi 2020-luvulla.

Uskomattomat ympäristörikokset -sarja käsittelee neljän ympäristörikoksen kautta koko Suomea koskevaa ilmiötä, jossa usein moniongelmaiset yritykset ovat järjestelmällisesti hakeneet taloudellista hyötyä piittaamattomilla ja ympäristöä tuhoavilla keinoilla.

Jokerit
syyskuussa
C More

jokerit_tiedote_16x9.jpg

Jokerit kertoo helsinkiläisseuran koko tarinan. Neliosainen dokumentti kulkee pääosin kronologisesti Töölön Vesasta Helsingin Jokereihin, Nordikselta ja Pasilasta Moskovaan, luonnonjäiltä hallien loisteeseen. Samalla piirtyy myös kuva urheilun ammattimaistumisesta ja rakennemuutoksien Suomesta. Dokumentissa haastatellaan suuri joukko entisiä pelaajia, valmentajia, jääkiekkovaikuttajia sekä joukkueen taustavoimia Eteläpäädyn uskollisiin faneihin saakka. Haastattelujen lisäksi dokumenttisarjassa on mukana runsaasti arkistomateriaalia.

Siltsu
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

siltsu_keyart_vaaka2b2_clean.jpg

Jari Sillanpää on ylistetty, täyden kymppirivin tangokuningas, joka horjahti syvälle huumeiden täyteiseen elämään. Neliosainen dokumenttisarja selvittää, mitä koko kansan Jarille oikein tapahtui ja miksi. Siltsu on matka raketin lailla kuuluisuuteen ja sen kääntöpuolelle.

Linda
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

linda_keyart_3840x2180.jpg

Linda on tarina lahjakkaasta ja taitavasta viulistista, jonka elämää säestävät ristiriidat. Itseinho ja riittämättömyyden tunne eivät ole kuitenkaan suitsineet halua esiintyä, menestyä tai olla esillä.

Linda Lampenius oli kiltti, miellyttämisenhaluinen kympin tyttö, joka on kiertänyt maailmaa viulu kainalossa 8-vuotiaasta lähtien. Myöhemmin hän päätyi viulun siunaamana tekemään rohkeita ja epäsovinnaisiakin asioita – silti omilla ehdoilla. Uteliaisuus, täydellisyyden tavoittelu ja kunnianhimo ovat vieneet Lindan työtehtäviin, tilanteisiin ja paikkoihin, jotka ovat tuntuneet kuuluvan vain satuihin.  

Linda on tarina muusikosta, joka on saanut ja saavuttanut paljon, mutta maksanut siitä kovan hinnan. Avoimuus ja sinisilmäisyys ovat kostautuneet aivan liian monta kertaa ja jättäneet syvät haavat. Silti mikään ei päihitä halua tulla kuulluksi ja kuunnelluksi.

Matti Nykänen Elämä on laiffii
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

matti_elama-on-laiffii_52_16x9.jpg

Matti Nykänen – Elämä on laiffii sukeltaa vuonna 2019 kuolleen kaikkien aikojen mäkisankarin ja superjulkkiksen Matti Nykäsen elämän merkittävimpiin käännekohtiin aina uran alkumetreistä dramaattiseen kuolemaan. Sarjassa nähdään hätkähdyttävää ja ennen julkaisematonta materiaalia Matin elämänvarrelta ja tavataan niitä lähimpiä henkilöitä, jotka oikeasti tunsivat Matin ja tietävät millainen kaikkien seuraama mies lööppien takaa todellisuudessa löytyi. Kuusiosaisen sarjan on ohjannut Kultaisella Venlalla palkittu Sami Kieksi.

Mun maailma
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo

mun_maailma_arman_1_16x9.jpg

Seitsemällä Kultaisella Venlalla palkittu dokumentaristi ja maailmantutkija Arman Alizad on viimeisen 15 vuoden ajan tuonut maailman monimuotoisuutta, erilaisia kulttuureja, uskontoja ja yhteisöjä lähemmäksi katsojia. Nyt on suomalaisten nuorten vuoro. Mun maailma -sarja koostuu päähenkilöiden itse kuvaamista videopäiväkirjoista sekä seurantamateriaaleista, jotka nivoutuvat yhteen päähenkilöiden elämässä tapahtuvien asioiden myötä. 

Arman on itse kasvanut kahden kulttuurin välissä ja kokee tärkeäksi kuulla tämän sukupolven nuorten kokemuksia. Sarjassa käsitellään erilaisuutta ja sopeutumista, paineita ja hyväksynnän tarvetta, yksinäisyyttä ja rakkautta sekä itsensä etsimistä ja löytämistä aikuisuuden kynnyksellä. Sarja opettaa, koskettaa, naurattaa ja liikuttaa.

”Haluan sarjalla avata nuorten maailmaa siten, että nuoremmat katsojat saavat siitä samaistumispintaa ja vanhemmat katsojat yhtymäkohtia sekä ymmärrystä”, Arman sanoo.


Veitola.doc
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo

veitola2bdoc_16x9.jpg

Veitola.doc on dokumenttisarja, jossa journalisti Maria Veitola sukeltaa ajassamme puhututtavien ja ristiriitaisten aiheiden pariin. Veitolan luotsaama ja ohjaama dokumenttisarja antaa äänen heille, joiden elämässä tämän hetken puhututtavat ilmiöt ja otsikot ovat arkipäivää. Sarjan toisellakin kaudella Veitola tuo esille päähenkilöiden kokemaa todellisuutta ja elämää mahdollisimman aidosti ja sensuroimatta, itsensä likoon laittaen.

SUOSIKKISARJOJEN UUDET KAUDET

Uutuusohjelmien lisäksi MTV:n syksy tuo tietysti kotikatsoimoihin rakastetut suosikkiohjelmat uusin jaksoin. Aarrepajassa sukelletaan ihmisten rakkaimpien esineiden tarinoihin ja entisöidään ne niiden ansaitsemaan loistoon. Kimurantit tehtävät, petolliset joukkuetoverit ja vauhdikkaat haasteet pitävät otteessaan, kun Myyrän uusin kausi alkaa Roope Salmisen johdolla. Syksyn odotettuihin palaajiin lukeutuu myös ykköskaudellaan katsojia koukuttanut Sometähtien sinkkuelämää – uusilla sinkuilla tietysti!

Aarrepaja
29.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

aarrepaja_s2_jenni_pa25c225a8a25c225a8skysaarikeyvisual.jpg

Aarrepajan ovet ovat taas auki! On tullut jälleen aika nostaa elämää nähneet ja huonoon kuntoon menneet, mutta rakkaat ja muistorikkaat esineet jalustalle, ja kunnostaa ne arvoiseensa loistoon.  Aarrepajan toisella kaudella kunnostettavaksi tuodaan muun muassa jukeboksi, 200-vuotias tupakello, Kiss-yhtyeen soivat figuurit ja sotakirjeenvaihto, joka halutaan säilyttää luettavana myös tuleville sukupolville. Sarjan juontajana jatkaa sydämellinen ja aurinkoinen Aarrepajan hengetär Jenni Pääskysaari.

Grand Designs Suomi
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

grand_designs_suomi_samppa2blappalainen_16x9.jpg

Suomalaisen arkkitehtuurin ja asumisen ohjelma Grand Designs Suomi seuraa sarjan toisellakin kaudella rohkeiden rakentajien taloprojektien toteutumista piirustuspöydältä unelmien kodeiksi. Tällä kaudella seuraamme ainutlaatuisia taloprojekteja Turun saaristosta aina Kilpisjärvelle saakka.  

Oman kodin rakentaminen on monen haave, jonka toteuttamiseen tarvitaan paljon tietoa, tahtoa, näkemystä – ja sopiva määrä hulluutta. Arkkitehti Samppa Lappalainen vie meidät seuraamaan talonrakennuksen koko vaiherikasta prosessia iloineen ja vastoinkäymisineen.


Myyrä
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

myyra_logo_16x9.jpg

Maailman älykkäin kilpailureality Myyrä palaa Maikkarille neljännen tuotantokauden jaksoin. Ohjelmassa 11 julkisuudesta tuttua persoonaa suuntaa juontaja Roope Salmisen johdolla seikkailuun, jollaista he eivät ole koskaan ennen kokeneet.

Myyrässä ei pudota äänestyksen kautta vaan jokaisen jakson lopussa kilpailijat tekevät testin, jossa kysytään asioita Myyrään liittyen. Kotiin lähtee se kilpailija, joka on eniten pihalla Myyrän henkilöllisyydestä. Mitä vähemmän kilpailijoita on jäljellä, sitä enemmän kaikki epäilevät toisiaan ja sitä vaikeampaa Myyrän on jatkaa myyräilyään jäämättä kiinni.

Finaalissa on jäljellä kolme kilpailijaa, joista loppujen lopuksi yksi voittaa koko yhdessä kerätyn rahapotin ja yksi paljastuu Myyräksi. Kymmenen myyrän metsästäjän ja yhden myyrän joukkoon mahtuu tällä kertaa muun muassa näyttelijöitä, muusikoita, urheilijoita, tuttuja tv-kasvoja ja some-tähtiä.

Myyrä: Johtolangat
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo

Roope Salmisenjuontamassa Myyrä: Johtolangat -ohjelmassa pyritään selvittämään myyrän henkilöllisyyttä analysoimalla tuoreimman jakson käänteitä vakiovieraan kanssa ja nähdään ennennäkemätöntä materiaalia pääohjelmasta. Uusimman jakson tapahtumista saapuu kertomaan tuorein kisasta pois pudonnut kilpailija. Viimeisessä jaksossa ratkeaa, vievätkö johtolangat myyrän jäljille.

Koko Suomi leipoo
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

koko_suomi_leipoo_s09_juliana_hokkanen_anne_kukkohovi_markus_hurskainen.jpg

Pullahiirten ja herkkusuiden onnenpäivät alkavat, kun Koko Suomi leipoo jälleen! Uusi erä kotileipureita urakoi Backbyn kartanolla kansainvälisten, mutta myös kotopuolen herkkujen parissa. Pääsemme miettimään, voiko enemmän olla liikaa, ja kenen silmänisku käy tuomareiden makuhermoihin. Käykö kermalle köpelösti kesäsäässä ja onko kakku vain päältä kaunis? Jännää pitelee, sillä tähtileipurille on luvassa muutakin kuin keltainen essu.

Tällä kaudella kakut kasvavat entisestään, eikä kirsikka nouse kakun päälle turhan helposti. Haastavat tehtävät laittavat essujen nauhat heilumaan, mutta kotileipurit kannustavat toisiaan viimeiseen asti. Leivonnan iloa on taatusti luvassa kaiken kattavasti. Ohjelman juontajana jatkaa Anne Kukkohovi ja Markus Hurskaisen rinnalle hyppää uusi tuomari, kondiittorimestari Juliana Hokkanen.

The Harlins
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo

theharlins_s3_joonaskenttamies_16x9.jpg

Rennyn mittava työtilaus kolmen The Strangers -elokuvan ohjaajana on vienyt Harlinien tuoreen perheen Bratislavaan. Rennyn poika Luukas toimii projektissa apulaisohjaajana ja Johannan aikeena on toimia tuottajana. Coco-vauva kulkee mukana kaikkialla, mutta kuinka vauva-arki onnistuu kulisseissa ja Bratislavan kuvausolosuhteissa? Myy-koira on myös menossa mukana. Arki alkaa näkyä perheen elämässä ja ystävät sekä sukulaiset ovat kaukana.

Harlinin perhe ehtii juuri asettua Miamin kotiinsa, laittaa sen omannäköisekseen ja viettää ihanaa vauva-arkea, kunnes seuraavat projektit vievätkin jo jälleen maailmalle uusiin maanosiin. Sopiiko menevä elämäntyyli yhteen tulevaisuuden perhesuunnitelman kanssa? Tunteet ovat pinnassa ja stressinsietokykyä koetellaan. Haave Tammion kesäpaikasta etenee rakennusprojektin muodossa – ehtivätkö suunnitelmat toteutua juhannukseen mennessä?

Sometähtien sinkkuelämää
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo

sometahtien-sinkkuelamaa_logo_taustalla.jpg

Julkisuudesta tutut sinkut heittäytyvät rakkauden etsintään ja taltioivat deittailuaan päiväkirjakameralla kesän ajan Sometähtien sinkkuelämää -sarjan toisella kaudella. Luvassa on värikäs, vaiherikas ja intiimi kuvaus julkisuuden tuomista paineista sinkkumarkkinoilla sekä kuvaus kesästä, joka on yhtä tunteiden vuoristorataa ylä- ja alamäkineen.


Suomalainen menestysresepti
myöhemmin syksyllä
MTV Katsomo, MTV3

suomalainen_menestysresepti_s4_cover_2.png

Suomalainen menestysresepti -ohjelma etsii jälleen uutta kotimaista hittituotetta ruokakauppoihin. Sarjassa seurataan ruokaideaansa intohimolla kehittelevien innovaattorien matkaa kohti uutta ruokahyllyjen menestystuotetta. Kilpailijoita kirittää ja suorituksia matkan varrella arvioi ruoan, kaupan sekä markkinoinnin asiantuntijoista koostuva tuomaristo, jota johtaa ohjelman juontaja, menestystä niin kokkina kuin innovatiivisena ruoka-alan moniosaajana niittänyt Jyrki Sukula. Jyrkin aisapareina tuomaristossa jatkavat tuttuun tapaan Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila, elintarvikealan asiantuntijayrityksen Foodwestin tutkimusjohtaja Suvi Luoma sekä Sampo Päällysaho, joka S-ryhmän päivittäistavarakaupan johtajana seuraa näköalapaikalta kuluttajien mieltymyksiä ruokakauppojen valikoimaviidakossa.

SYKSYN KOUKUTTAVIMMAT DRAAMAT

Suoratoistopalvelu C Moren syksy on täynnä laatudraamaa ja komediaa. Luvassa on odotettuja jatkokausia rakastetuille C More -alkuperäissarjoille Rantabaari, Onnela, Maria Kallio ja Aallonmurtaja. Syksy huipentuu kansainvälisen suurtuotannon, odotetun C More -alkuperäissarja Estonian julkaisuun.

Draaman ystäviä hemmotellaan syksyllä myös MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa, joissa esitetään koukuttavat C More -alkuperäissarjat Kansan vihollinen, Musta valo, Poromafia ja Sunnuntailounaan neljäs kausi.

Estonia
myöhemmin syksyllä
C More

estonia_rescue_operation_16x9.jpg

Tulevan syksyn odotetuin draamatapaus kertoo autolautta MS Estonian traagisesta merionnettomuudesta, joka järkytti syksyllä 1994 syvästi koko maailmaa. Kahdeksanosainen sarja tutkii uhrien, pelastuneiden, läheisten ja tutkijoiden koskettavien henkilötarinoiden kautta, miten on mahdollista että 852 ihmistä menetti henkensä, eikä kukaan ole siitä vastuussa. Miikko Oikkosen luoma ja Måns Månssonin sekä Juuso Syrjän ohjaama suurdraama kunnioittaa menneisyyttä ja käsittelee selviytymistä, uhrautumista, vastuuta ja totuuden etsintää. Se vie katsojansa syvälle tapahtumien keskelle ja antaa äänen niille, jotka eivät enää pysty tarinaansa kertomaan.


Salatut elämät

7.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

salatut-elamat_logo_taustalla.jpg

Rakastettu Salatut elämät palaa ohjelmistoon kesätauon jälkeen elokuussa. Vahva on se harhaluulo, että totuus pelastaa. Suhdesäpinää ja läheisriippuvuutta on tarjolla, mutta aito rakkaus ei tunnu juurtuvan Pihlajakadun kiveykseen millään. Kun arka sydän avautuu, rakkain riuhtaistaan raa’asti pois. Laitelan perheessä ei huoneet riitä asukkaille, eikä Sievisilläkään arki ole perheillallisia. Taalasmailla riittää perheen sisäisiä siirtoja muillekin jaettavaksi. Kuka palaa, kuka karkaa, kuka joutuu putkaan? 

Maria Kallio
17.8. alkaen
C More

maria_kallio_s2_eps01_pekka_koivu_leo_sjoman_maria_kallio_elena_leeve_taisto_pulkka_matti_leino_1_jpgoriginal.jpg

Leena Lehtolaisen rikosromaaneihin pohjautuva Maria Kallio saa odotettua jatkoa. C More -alkuperäissarjan toisella kaudella Maria Kallio (Elena Leeve) palaa töihin äitiyslomaltaan. Koivulle (Leo Sjöman) Marian paluu on ristiriitainen, koska hän kokee jäävänsä ulkopuolelle Marian elämän isoista käänteistä. Koivu ihastuu tutkijana aloittavaan Anu Walliniin (Seidi Haarla), mikä saa Marian tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi. Kauden aikana suuri tragedia koskettaa koko poliisipiiriä.

Onnela
myöhemmin syksyllä
C More

onnela_s5_elena-leeve_eero-ritala_16x9.jpg

C More-alkuperäissarja Onnela jatkuu viidennen kauden jaksoin. Saara (Elena Leeve) kipuilee uransa kanssa ja Antti (Eero Ritala) on oma epävarma itsensä, eikä aina ymmärrä vaimonsa tarpeita. Meten (Anna-Maija Tuokko) ja Markuksen (Max Forsman) parisuhteen tasapainoa koetellaan, kun Mette perustaa ystävänsä Kristiinan (Saara Kotkaniemi) kanssa kauneushoitolan. 

Rantabaari
myöhemmin syksyllä
C More

rantabaari_logo_taustalla.jpg

Rantabaarin kesä on kuudennella kaudellaan tulvillaan rakkautta, raatoja ja savuavia raunioita. Alissa palaa aiheuttaen harmia Anssille. Kristan ympärillä kuohuu kuin skumppalasissa, kun Suvi, Sofia, Mikael ja Patrik yrittävät pysyä pinnalla elämänsä myrskyissä. Trissan keittiö kaipaa psykologia tai noitatohtoria, kun armoitettu yrittäjä Johanna johtaa bisnestä limoncellon ja karaoken voimin. Tule mukaan, sydänten pizzeria on jälleen auki! 

Aallonmurtaja
myöhemmin syksyllä
C More

aallonmurtajas04_16x9.jpg

C More -alkuperäissarja Aallonmurtaja jatkuu vielä yhden kauden verran. Neljännellä kaudella äitien pahat teot kostautuvat seuraavaan polveen. Aaltosten perheen rikollisbisneksiä johtaa äiti Tuula (Maria Ylipää), kun isä Upi (Turkka Mastomäki) istuu vankilassa. Tuula on kova pomo, joka vaatii vähintään saman kunnioituksen kuin miehet. Kun sitä ei tule, vihainen Tuula tekee kuolemanvakavan virheen. Lapset Luke (Aleksi Kaukamo) ja Inari (Sara Pehrsson) haluaisivat eroon perheen synkästä perinnöstä, mutta syöksyvät äitinsä mukana keskelle kansainvälistä ihmiskauppaa ja huumebisnestä. Aaltosia on vastassa baltialainen rikollisliiga, jonka johdossa on ehkä vielä Tuulaakin kovempi nainen. Naiset ottavat yhteen henkensä kaupalla, mutta kuinka paljon Tuula on valmis uhraamaan?

URHEILU

MTV:n syksy tarjoilee tuhansia tunteja maailmanluokan urheilua. C More välittää kaikki tapahtumat parhaiden asiantuntijoiden tulkitsemana. Lisäksi MTV Subilla ja MTV3:lla seurataan joka viikko suoria urheilulähetyksiä:

  • Liiga-ottelu kerran viikossa syyskuusta alkaen MTV Subilla tai MTV3:lla
  • NHL-ottelu kerran viikossa lokakuusta alkaen MTV Subilla
  • Mestis-ottelu kerran kuussa MTV Subilla. Mestiksen kauden avaus Kiekko-Espoo–Jokerit 21.9.
  • NFL-ottelu kerran kuussa syyskuusta alkaen MTV Subilla
  • Jokaisen MM-rallin huipentava Power Stage sekä rallistudio MTV3:lla
  • Timanttiliigan finaalin ensimmäinen päivä 16.9. MTV Subilla

C Moren urheilukattauksessa lisäksi mm. jalkapallon Mestarien liiga, La Liga, Serie A, jääkiekon Sveitsin liiga ja SHL, WTA-tennistä sekä tuhti kattaus moottoriurheilua, kuten rallin EM-sarja sekä rallicrossin ja motocrossin MM-sarjat.

UUTIS- JA AJANKOHTAISOHJELMAT

74_mtv-uutiset_16x9.jpg

Huomenta Suomi
19.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

Kesän läpi jatkuva ja elokuussa pidempiin lähetysaikoihin palaava Huomenta Suomi taustoittaa syksylläkin politiikan käänteet meiltä ja muualta, tarttuu kuumimpiin puheenaiheisiin ja haastattelee kiinnostavimmat henkilöt. Uutisia, säätietoja ja urheilua puolen tunnin välein. Viikonloppuisin on luvassa myös suosittujen artistien live-esiintymisiä. Arkisin juontajina toimivat Ivan Puopolo sekä Shahin Doagu, Jesse Kamras, Teresa Meriläinen-Aho sekä Eerikki Pitkänen. Viikonloppuisin vuorovedoin juontavat Niina ja Lorenz Backman, Joanna Kuvaja, Aki Linnanahde ja Antero Mertaranta.

Viiden jälkeen
14.8. alkaen
MTV Katsomo, MTV3

Haluatko päästä jo alkuillasta perille kovimmista uutisista, puhuttavimmista ilmiöistä ja kiinnostavimmista ihmisistä? Viiden jälkeen jatkuu elokuussa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tutulla ohjelmapaikalla jokaisena arkipäivänä 17:00–18.30. Juontajina ovat muiden muassa Ripsa Koskinen-Papunen, Joanna Kuvaja, Teresa Meriläinen-Aho, Mikko Suursalmi, Lauri Kottonen ja Toni Immonen.

Rikospaikka
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

Syyskuussa jatkuva Rikospaikka on Suomen ainoa ajankohtainen viikoittainen rikosohjelma, jota juontavat pitkän linjan rikostoimittajat Pekka Lehtinen ja Tiia Palmén. Rikospaikassa pureudutaan  tuoreimpiin rikostapauksiin rikospaikkojen ja studiohaastattelujen kautta. Lisäksi kerrotaan vanhoista rikosjutuista ja avataan sitä, miten tapaukset selvitettiin. Rikoksia käsitellään laajasti eri näkökulmista, murhista kyberjuttuihin ja asuntomurroista järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Asian ytimessä
syyskuussa
MTV Katsomo, MTV3

Asian ytimessä tarttuu tiukasti viikon tärkeimpiin puheenaiheisiin ja tarjoilee ajankohtaiset haastattelut sekä tarinat uutisten taustalta. Tunnin mittaisen suoran lähetyksen MTV:n uutisstudiolta juontaa syksyllä ohjelman puikkoihin palaava Jaakko Loikkanen.

KIINNOSTAVIA KANSAINVÄLISIÄ SARJOJA

Realityä, dokumentteja, draamaa – myös MTV:n ulkomaisissa ohjelmissa riittää syksyn 2023 aikana valinnanvaraa moneen makuun! Tässä muutama poiminta kansainvälisistä ohjelmistamme. 

The Looming Tower

Pulitzer-palkittuun kirjaan perustuva The Looming Tower nähdään MTV Katsomossa loppusyksystä. Se kertoo CIA:n ja FBI:n välisistä valtakiistoista ja kuinka ne tahtomattaan vaikuttivat syyskuun 11. päivän terroritekoihin. Sarjaa tähdittävät muun muassa Jeff Daniels, Peter Sarsgaard ja Alec Baldwin.


Kova laki (Law & Order)

laworder_21_s1_horizontal_textless_keyart.jpg

Pitkän tauon jälkeen uusia Kova laki -jaksoja! Yksi rakastetuimmista rikosdraamoista tekee paluun 21. tuotantokauden merkeissä MTV Katsomossa ja MTV Avalla. Uusien jaksojen kimppuun päästään loppuvuodesta.


Krypto Kings

3840x2160_ka_kryptokings_16x9.jpg

Kaksi nuorukaista, Lars ja Asim, sijoittivat teini-ikäisinä kryptovaluuttaan. Nyt, kuusi vuotta myöhemmin, he saavat selville olevansa miljonäärejä. Äkkivaurastumisen sokaisemana kaksikko laittaa rahaa haisemaan juhlimiseen ja impulssiostoksiin. Hetken päästä valtava omaisuus alkaa aiheuttaa myös ongelmia. Uusi norjalaisdraama nähdään MTV Katsomon syksyssä.

The Gold

Tositapahtumiin perustuva draamasarja The Gold kertoo Iso-Britannian suurimmista ryöstöistä. Vuonna 1983 kuusi ryöstäjää iski varastoon, josta he saivat nykyrahassa mitattuna noin 90 miljoonan punnan saaliin kultaa, timantteja ja käteistä. Vauhdikas minisarja julkaistaan MTV Katsomossa loppusyksystä.

Fatal Crossing

Tanskalaista, Lontoossa työskentelevää kirjeenvaihtaja Nora Sandia syytetään suhteesta tietolähteensä kanssa. Nora pakenee kohua kotimaahansa, jossa hän saa juttuvinkin kahdesta 1980-luvulla kadonneesta tytöstä. MTV Katsomossa julkaistava rikosdraama Fatal Crossing perustuu tanskalaiskirjailija Lone Theilsin bestselleriin.


American Horror Story: NYC

americanhorrorstory_s11_16x9_clean.jpg

Kauhu-antologia American Horror Story palaa syyskuussa MTV Katsomoon ja MTV Subille. Uuden, järjestyksessään 11. tuotantokauden tapahtumat sijoittuvat 1980-luvun New Yorkiin, jossa on tapahtunut joukko homomiehiin kohdistuneita murhia. Myös uusi virus leviää kaupungissa. Sarjan näyttelijäkaartissa jatkaa monia nimekkäitä, sarjasta aiemmin tuttuja tähtiä, kuten Patti LuPone, Zachary Quinto ja Sandra Bernhard.

Alone – yksin erämaassa (Alone)

Uudessa extreme-selviytymisrealityssä 10 uskalikkoa kokeilee, millaista on elää yksin luonnon armoilla. Ohjelmassa kisaajat elävät erämaassa täysin eristyksissä muista ihmisistä apunaan vain hyvin rajoitettu määrä tarvikkeita. Kisan voi keskeyttää milloin vain, tai kilpailija voi pudota pois lääkäritiimin määräämänä. Pisimpään selviytynyt voittaa mojovan rahapotin. Äärimmäistä selviytymiskisaa pääsee seuraamaan MTV Katsomossa ja MTV Subilla syyskuussa.

Valtateiden sankarit (Extreme Road Rescue)

extremeroadrescue_16x9_clean_1.jpg

Brittien vaihtelevat sääolosuhteet myrskyineen, tulvineen ja lumisateineen tekevät piikin auto-onnettomuustilastoihin talvisin. Erityisesti silloin pelastushenkilökunnalla riittää töitä. Näiden eri aloilla työskentelevien maanteiden sankarien uurastusta seurataan uudessa Valtateiden sankarit -sarjassa syyskuusta alkaen MTV Katsomossa ja MTV Subilla.

Undercover: Sexual Harrasment – The Truth

undercover_sexual_harassment_the_truth_16x9_clean.jpg

Syyskuussa julkaistavassa uutuusdokumentissa journalisti Ellie Flynn ottaa käsittelyynsä seksuaalisen häirinnän Iso-Britanniassa. Dokumentissa Flynn muun muassa perustaa kolmeen eri sovellukseen deittiporfiilin kuvilla, joissa hän itse on 18-vuotias, ja pian postilaatikko on pullollaan ei-toivottuja valokuvia miesten sukuelimistä. Flynn ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja soittaa kuvia lähettäneille miehille. Mitä heillä on sanottavanaan? 

Pelastakaa ihoni (Skin A&E)

skin_pelastakaa-ihoni_16x9_clean.jpg

Nyt tutkitaan, nypitään ja poksautellaan! Uudessa Pelastakaa ihoni -sarjassa neljä dermatologia käy erilaisten iho-ongelmien kimppuun parantaakseen potilaidensa elämänlaatua.

Vaatteiden voima (Undressed with Kathryn Eisman)

undressed_keyart_16x9_clean.jpg

Vaatekaappikuiskaajaksikin kutsuttu Kathryn Eisman luotsaa uutta Vaatteiden voima -muodonmuutossarjaa 29.8. alkaen MTV Katsomossa ja MTV Avalla. Eisman haluaa voida auttaa ihmisiä näkemään peilistä oikean itsensä löytämällä juuri heille sopivan tyylin.

Maalaistaloa rakentamassa (Build Your Dream Home in the Country)

build2byour2bdream2bhome2bin2bthe2bcountry_16x9_clean.jpg

Yli 30 vuotta rakennusalalla toiminut Mark Millar matkaa uudessa Maalaistaloa rakentamassa -sarjassa ympäri Brittein saarta auttamassa unelmakotien rakennusprojekteissa. Markilta löytyy parhaat vinkit kaikille kodinrakentajille.

Love Island USA

Rakkausrealityjen ystävien kesä jatkuu syksylläkin, kun Yhdysvaltojen Love Island saapuu MTV Katsomoon viidennen tuotantokauden merkeissä.Seuraa meitä somessa:

Instagram: @mtv3suomi @mtvkatsomo @cmorefi @subsuomi @avasuomi @mtvuutiset
Facebook: @mtv3suomi @mtvkatsomo @cmoresuomi @mtvsub @mtvava @mtvuutiset
Twitter: @mtv3suomi @mtvkatsomo @cmoresuomi @subsuomi @AVASuomi @mtvuutiset
Youtube: MTV Katsomo, C More Suomi, MTV Sub, MTV Uutiset
TikTok: : @mtv3suomi @mtvkatsomo @cmorefi @subsuomi @mtvuutiset

Huumerikokset nousussa – poliisi teki suuria takavarikkoja

Poliisin mukaan huumerikokset ovat nousussa Suomessa. Viimeisen vuoden aikana poliisi on tehnyt useita suuria huumetakavarikkoja eri puolilla maata. Huolestuttavinta on amfetamiinin ja muiden kovien huumeiden käytön lisääntyminen. Suomen huumepolitiikan keskeisenä tavoitteena on vähentää huumausaineiden tarjontaa ja käyttöä sekä niistä aiheutuvia haittoja. Poliisi pyrkii ehkäisemään huumekauppaa ja huumeiden käyttöä muun muassa lisäämällä valvontaa ja tehostamalla yhteistyötä muiden viranomaisten kanssa. Lue rikosuutiset netistä.

5 kommenttia artikkeliin ”MTV:n monipuolinen syksy – Suomen suurinta viihdettä, tähtiloistoa ja paljon uutuuksia!”

Vastaa