Nämä 18 julkkiskisaajaa kietoutuvat murhamysteerin syövereihin uutuusohjelma Petollisissa

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Maailmanlaajuinen hittiformaatti, hollantilaista alkuperää oleva The Traitors saapuu Suomeen, kun Christoffer Strandbergin isännöimä suljetun tilan murhamysteeri Petolliset alkaa syyskuussa Nelosella ja Ruudussa.

Uutuusohjelma Petollisten kutkuttavan jännittävä peli voi alkaa, kun Christoffer Strandberg on kutsunut Vanajanlinnaan 18 tunnettua kilpailijaa, jotka suorittavat yhtenä joukkona vaativia tehtäviä ja keräävät hopeaharkkoja voittopottiin.

Mukana kilpailussa ovat: ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, somepersoona Hanad ”Dosdela” Hassan, ex-lumilautailija Heikki Sorsa, korkeushyppääjä Jade Nyström, juontaja Janne Porkka, yritysvalmentaja Juhana Helmenkalastaja, ex-kiekkoleijona Jukka Tammi, tubettaja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, radiotoimittaja Karoliina Tuominen, iskelmälaulaja Marita Taavitsainen, muotisuunnittelija Mert Otsamo, viestintäjohtaja Mikael Jungner, rocklegenda Pertti ”Nipa” Neumann, toimittaja Raija Pelli, Miss Suomi 2012 Sara Chafak, somevaikuttaja Sita Salminen, twerk-tanssija Tia-Maria ”Tinze” Sokka sekä rikostoimittaja Vera Miettinen.

18 kilpailijaa on jaettu Uskollisiin ja Petollisiin, mutta katsojien lisäksi vain kukin kilpailija yksin tietää, kumpaan leiriin hän itse kuuluu. Kilpakumppanin uskollisuutta tai petollisuutta he voivat vain arvailla, ja vain toiset heistä voivat voittaa pelin ja 25 000 euroa.

Petolliset on psykologinen kamppailu Petollisten ja Uskollisten välillä. Peli, jossa kukaan ei voi luottaa keneenkään. Luvassa on klassinen suljetun tilan murhamysteeri, jonka tunnelma tihenee pelin ensihetkistä saakka.
  
Voittaakseen Petollisten tulee salata henkilöllisyytensä, juonitella, jopa valehdella – ja murhata Uskolliset yksi kerrallaan. Yön pimeydessä he kokoontuvat Petollisten kammioon, jossa katsojat pääsevät seuraamaan heidän suunnitelmiaan aitiopaikalta. Aamun valjetessa myös Uskollisille selviää, kenen peli on päättynyt.
 
Joka ilta kilpailijat kokoontuvat pyöreän pöydän ääreen. Siellä syytökset, epäilykset ja puolustuspuheenvuorot sinkoilevat, kun Uskolliset yrittävät päästä Petollisten jäljille. Uskolliset voivat voittaa pelin vain siten, että onnistuvat karkottamaan pelin kaikki Petolliset. Pyöreässä pöydässä kilpailijat äänestävät, kuka heistä karkotetaan. He joko onnistuvat lähettämään Petollisen kotiin – tai karkottavat tietämättään yhden omistaan.
 
Yksi kerrallaan kilpailijat putoavat pelistä tultuaan murhatuksi tai karkotetuksi. Viimeisen pyöreän pöydän ääressä ratkeaa, saavatko Uskolliset karkotettua kaikki Petolliset vai onnistuvatko Petolliset pelaamaan tiensä voittoon.
 
Tunteet kuohuvat ja ystävyyssuhteet katkeilevat, kun kilpailijat syyttelevät toisiaan avoimesti ja juonivat toistensa selkien takana. Kukaan ei voi luottaa keneenkään eikä yhteenotoilta vältytä, kun Petolliset piilottelevat Uskollisten keskuudessa ja hämmentävät peliä.

Petolliset alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 7.9.

Tässä ovat Petolliset-kilpailijat

Elina Gustafsson, 31, Nyrkkeilijä

Urheilu-uransa lopettanut EM-kulta- ja MM-pronssimitalisti Elina on tottunut katsomaan vastustajaa kehässä silmästä silmään. Pyöreässä pöydässä ei fyysisiä nyrkin iskuja sallita, mutta psyykkiset hyökkäykset ja torjunnat ovat oleellinen osa peliä, joten nyrkkeilyura saattaa olla hyvä pohja pelille. Kilpailuhenki on viritetty äärimmilleen, kun Elina pääsee vauhtiin tehtävissä tai salaliittoteorioiden äärellä. Elinan itsevarmuus, karisma ja koko linnan täyttävä energia saavat muut kilpailijat useammin kuin kerran seuraamaan hänen esimerkkiään, mutta onko se aina järkevää?

Hanad ”Dosdela” Hassan, 29, Mediapersoona

Dosdelana paremmin tunnettu Hanad on tuttu tubettajana ja artistina, joka laulaa myös metalliyhtye Lähiöbotoxissa. Hanad tunnetaan erityisesti humoristisesta sisällöstä ja hänen voisikin odottaa olemuksellaan keventävän linnan jännittynyttä tunnelmaa. Hänellä on vankka tausta lautapeliharrastajana ja Petollisten pelisäännöt muistuttavatkin paljon seurapeliä, jota Hanadilla on tapana ystäviensä kanssa pelata. Millaisia taktisia oivalluksia tämä kokemus tuo peliin hänen mukanaan?

Heikki Sorsa, 40, Lumilautailija

Heikki sulatti suomalaisen urheilukansan sydämet Salt Lake Cityn olympialaisissa vuonna 2002 näyttävällä irokeesillaan ja voittamalla lumikourun karsintakilpailun. Petollisiin Heikki halusi lähteä testaamaan omaa pokerinaamaansa, sillä hänen avovaimonsa väittää, ettei hän osaa valehdella. Heikki ei pidä itsestään ja epäilyksistään suurta meteliä vaan luottaa enemmän vetovoimaansa hyvänä jätkänä ja rentona seuramiehenä. Onko hurjapäisistä tempuistaan tunnettu Heikki kuitenkin valmis ottamaan riskejä myös tässä pelissä vai millaisen taktiikan hän valitsee?

Jade Nyström, 19, Korkeushyppääjä

Pelin nuorin kilpailija, Jade, on tottunut kilpailemaan ja voittamaan. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt jo olla ehdolla erilaisten esikuvapalkintojen saajaksi. Jade kertoo, että on elämässään tottunut siihen, että ei luota kenenkään. Petollisissa onkin oleellinen taito pystyä suhtautumaan epäileväisesti kaikkiin ja kaikkeen. Riittääkö hänen tarkkanäköisyytensä lopulta erottamaan, ketkä oikeasti ovat epäluotettavia?

Janne Porkka, 58, Juontaja

Juontajana ja koomikkona tunnettu ikoninen Onnenpyörä-legenda Janne on omiaan keventämään linnan painostavaa tunnelmaa hauskoilla letkautuksillaan. Hän ottaa iskävitseineen paikan koko porukan isähahmona ja maskottina, mutta kukaan ei tunnu pääsevän hänen todellisista ajatuksistaan kärryille. Huumorin alle on helppo piiloutua, mutta kuinka pitkään pelitaktiikka pitää, kun kanssakilpailijat alkavat kutsua Jannea saippuaksi. Voiko luottamuksen ansaita antamatta todellista tarttumapintaa?

Juhana Helmenkalastaja, 48, Yritysvalmentaja

Alunperin Diilistä tutuksi tullut Juhana herättää pelkällä katsellaan epävarmuutta kanssakilpailijoissa. Hänet on nähty ennenkin televisiossa tekemässä teräviä havaintojaan eivätkä muut usko pystyvänsä suojautumaan hänen tuijotukseltaan. Juhana tietää olevansa muiden silmissä uhka, joten hän ei epäröi aloittaa peliä jo ennen kuin se todella edes pääsee vauhtiin. Juhana janoaa pelissä Petollisen roolia, mutta toisaalta uskoo myös olevansa erittäin vaarallinen Uskollinen hyvän ihmistuntemuksensa avulla. Oli hänen roolinsa mikä tahansa, joutuvat muut olemaan jatkuvasti varuillaan.

Jukka Tammi, 61, Kiekkoleijona

Legendaarisen MM95-joukkueen hengenluoja Jukka muistetaan ennen kaikkea näyttävistä voitontansseistaan. Seuratasolla valtaisaa menestystä nauttinut Jukka on joukkuepelaaja, mutta maalivahdin roolin myötä hän on tottunut jo peliurallaan toimimaan itsenäisesti ja kylmäpäisesti. Urheilutilastomiehenä Jukka lähestyy peliä prosenttien kautta ja uskoo, että saa pidettyä tunteensa erillään tilastoista. Nykyään kiireistä toimitusjohtajan arkea elävä Jukka otti Petollisiin osallistumisen ja ulkomaailmasta eristäytymisen loman kannalta.

Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, 29, Tubettaja

Juuso nousi kansan tietoisuuteen taiteilijanimellään Herbalisti ensimmäisten tubetähtien rintamassa. Aiemmasta realitykokemuksestaan viisastuneena Juuso lähti pelaamaan peliä tosissaan. Hän piti tarkkaa kirjaa linnan tapahtumista sekä ihmisten käyttäytymisestä ja käytti muistiinpanojensa tulkitsemiseen kaiken valveillaoloajan. Ehkä jopa nukkuesaankin. Jumanjin lailla Petolliset imaisee Juuson peliin, jonka syövereistä ulospääsy osoittautuu haastavaksi, kattavista muistiinpanoista huolimatta.

Karoliina Tuominen, 29, Radiotoimittaja

Hitmixin radioaalloilta tuttu Karoliina on TV-katsojille erityisesti Selviytyjistä tuttu juonittelija. Hän on ollut autiolla saarella kahteen otteeseen ja toiminut molemmilla kerroilla pelin ytimessä keskeisessä roolissa. Kovan pelurin rooli ei välttämättä ole helppo lähtökohta peliin, jossa luottamuksen rakentaminen on keskiössä, ja jossa ei toisaalta voi luottaa keneenkään. Lähtökohtaisesti Karoliina ajattelee, että hän saattaa hyvinkin todennäköisesti joutua ensimmäisen murhan uhriksi, ellei pääse pelaamaan peliä Petollisena. Tässä pelissä Karoliinan kanssa on myös hänen ystäviään tosielämästä, helpottaako vai vaikeuttaako se hänen peliään?

Marita Taavitsainen, 55, Iskelmälaulaja

Vuoden 1995 Tangokuningatar Marita on kiertänyt Suomea jo vuosikymmenten ajan keikkaillen Andrén kanssa. Ratin takana kertyneet kilometrit ovat tulleet varmasti vauhdilla, mikäli Maritan kaasujalka on ollut yhtä painava kuin Petollisten tehtäviä suorittaessa. Helposti lähestyttävä laulajatar ui sympaattisuudellaan ja vilpittömyydellään pelitovereidensa suosioon, mutta onko sinisilmäisyys totta vai ovela pelitaktiikka. Tyynen ja leppoisan Maritankin veri kiehahtaa pyöreän pöydän äärellä, kun asiat eivät etene toivottuun suuntaan.

Mert Otsamo, 33, Muotisuunnittelija

Suomen tunnetuimpiin muotisuunnittelijoihin lukeutuva Mert ja etenkin hänen mestarilliset luomuksensa ovat tuttuja gaalojen ja punaisten mattojen tähtiloisteesta. Hän on tarkka siitä, millaisiin projekteihin osallistuu ja teki ison työn raivatessaan kalenteristaan tilaa Petollisille. Mert on tarkkaavainen ja harkitseva pelaaja, joka pitää oman päänsä tilanteessa kuin tilanteessa. Vaikka hän saattaa ryhmätilanteissa jäädä helposti sivuun tarkkailemaan tilannetta, ei hän pelkää nostaa omia epäilyksiään pöydälle, kun sen aika on

Mikael Jungner, 58, Viestintäjohtaja

Monissa liemissä keitetty Mikael on marinoitunut niin politiikassa kuin liikemaailman huippuviroissa. Koulutukseltaan Mikael on oikeustieteen lisensiaatti ja hän on läpäissyt Mensan testit, joten hän saa heti linnaan saavuttaessa älykkään pelurin leiman. Hänellä on selvät sävelet siitä, miten peliä tulisi pelata, jos siinä mielii pärjätä. Itse Mikael ei näe älykön rooliaan lainkaan samoin, mutta pelkää tämän mielikuvan koituvan kohtalokseen. Turvatakseen selustaansa, Mikael on ensimmäisten joukossa solmimassa liittoja ja vaihtamassa tietoja muiden kanssa.

Pertti ”Nipa” Neumann, 63, Rocklegenda

Aikansa suuri rocklegenda, Dingon nokkamies Nipa sai teinityttöjen sydämet läpättämään 80-luvulla. Vuosien varrella Nipan karisma ei ole karissut mihinkään ja hän saa sen avulla muut kilpailijat kuuntelemaan omia tarinoitaan ja teorioitaan. Nipa luottaa pelissä ”shamanistisiin” kykyihinsä, kyräilee muita matkan takaa ja onnistuu välillä ohjailemaan peliä mielenkiintoisille urille. Nipa varoo asettamasta itseään helpoksi maalitauluksi ja toisinaan hänen puheenvuoronsa ovatkin niin kryptisiä, että muilla kilpailijoilla on vaikeuksia erottaa, milloin kyseessä on nerokas teoria ja milloin jotain ihan muuta.

Raija Pelli, 66, Toimittaja

Kilpailijajoukon kokenutta kaartia edustava Raija on piirtynyt suomalaisten mieliin poliisi-TV:n Raijana jo 90-luvulla ja sitä leimaa hän kantaa edelleen ylpeydellä. Kattavan uran rikostoimittajana tehneenä hänellä voisi kuvitella olevan kyky erottaa ne, keillä on petollisia aikeita. Kun peli alkaa mennä ihon alle, Raija yrittää muistuttaa muita siitä, että kyseessä on kuitenkin vain leikki. Tunnelman tihetessä pelin ja leikin erottaminen todellisuudesta ei kuitenkaan ole Raijallekaan ihan helppoa, eikä pyöreässä pöydässä syytösten keskipisteeseen joutuminen paljon naurata.

Sara Chafak, 33, Miss Suomi 2012

Miss Suomena koko kansan tietoisuuteen vuonna 2012 ponkaissut Sara on ehtinyt olla monessa mukana. Tähän mennessä hänen kovin TV-koettelemuksensa on ollut Erikoisjoukot, mutta pian pelin alettua hän joutuu myöntämään, että sen aiheuttamat paineet jäävät toiseksi, kun istutaan pyöreään pöytään. Saralla on vankka pokeritausta, josta hän uskoo olevan hyötyä pyöreän pöydän äärellä – hän osaa paitsi pitää oman pokerinaamansa, myös tulkita milloin muut bluffaavat. Sara on myös kiinnostunut psykologiasta, joten hän uskoo kyllä tunnistavansa joukosta ne, jotka eivät puhu totta.

Sita Salminen, 30, Vaikuttaja

Sita kuuluu Suomen eturivin vaikuttajiin, ja hän tuottaakin suosittua sisältöä mm. Youtubeen ja Tiktokiin, on kirjoittanut kirjan ja tehnyt supersuosittua POKS-podcastia yhdessä Veronica Verhon kanssa. Herkkä ja haavoittuvaisen oloinen Sita herättää kanssakilpailijoissa luottamusta ja ajautuu pelin pyörteisiin muiden uskoutuessa hänelle. Petollisiin Sita on valmistautunut katsomalla sarjan kansainvälisiä kausia, analysoimalla juonenkäänteitä ja hiomalla pelitaktiikoita etukäteen. Hän on todellakin liikenteessä sillä asenteella, että on tarvittaessa valmis pettämään ja valehtelemaan kaikissa pelin sallimissa rajoissa.

Tia-Maria ”Tinze” Sokka, 31, Twerk-tanssija

Kautta aikain ensimmäinen twerkkauksen Suomen mestari ja lajin kansainvälinen supertähti on tuttu punaisesta tukastaan ja positiivisuutta pursuavasta olemuksestaan. Tinze on lähtenyt peliin ennakkoluulottomalla asenteella ilman sen suurempaa taktikointia, intuitioon ja ystävyyteen luottaen. Pelin tiimellyksessä hän alkaa kuitenkin epäillä niitä molempia ja hetkittäin jopa itseään. Onko rikosurhipäivystyksessä työskentelystä hyötyä petosten maailmassa?

Vera Miettinen, 37, Rikostoimittaja

Vera on kovanluokan rikos- ja oikeustoimittaja, joka on haastatellut rikollisia Jari Aarniosta Keijo Vilhuseen ja joutunut huumekartellin kynsiin favelassa. Hänellä on muihin kilpailijoihin nähden etulyöntiasema, sillä hän on perehtynyt rikolliseen mieleen ammattinsa puolesta. Veralla on oma true crime -kirjallisuuteen keskittyvä kustantamo ja hänen äänensä on tuttu useista rikosaiheisista podcasteista. Vera uskoo olevansa kokemustensa ansiosta tarkkanäköinen pelaaja ja toisaalta myös uhka muiden silmissä. Pelin käynnistyessä Vera joutuu kuitenkin toteamaan, että mikään kokemus ei olisi voinut valmistella häntä kunnolla Petollisiin

2 kommenttia artikkeliin ”Nämä 18 julkkiskisaajaa kietoutuvat murhamysteerin syövereihin uutuusohjelma Petollisissa”

Vastaa