Petollisten viekas peli alkaa torstaina – yksi kilpailija joutuu heti silmätikuksi: ”Yrittää manipuloida”

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Maailmanlaajuiseen hittiformaattiin perustuva Petolliset alkaa torstaina Nelosella ja Ruudussa.

Petollisten ensimmäisessä jaksossa 18 julkkiskilpailijaa saapuu juontaja Christoffer Strandbergin kutsumana Vanajanlinnaan, jossa heidät jaetaan Uskollisiin ja Petollisiin. Tästä alkaa jännittävä suljetun tilan murhamysteeri, jossa kukaan ei voi luottaa kehenkään.

Jo ennen kilpailijoiden jakamista Uskollisiin ja Petollisiin, mittaillaan pelipaikalla kanssakilpailijoita ja heidän käytöstään. Erityisesti yksi osallistuja kiinnittää usean ihmisen huomion.

Täällä on muutama peluri, jotka aloittivat pelaamisen jo hyvissä ajoin, Janne Porkka kertoo.

Hän paljastaa, että erityisesti Juhana Helmenkalastajan käytös pisti hänellä silmään.
Juhana on kiinnittänyt myös Sara Chafakin huomion:

Hän on kova pelaamaan. Pidän silmällä.

Myös rikostoimittaja Vera Miettinen pitää Helmenkalastajan käytöstä epäilyttävänä.

Olen vähän varuillani hänen kanssaan. Osaan lukea ihmisiä ammattini kautta, ja tunnistan, kun joku yrittää manipuloida minua, hän sanoo Juhanasta.

Myöhemmin kun kilpailijat on jaettu Uskollisiin ja Petollisiin, herättää Juhanan tarkkasilmäinen olemus epäilyksiä tasaisesti molemmissa leireissä.

Erityisesti Petolliset kokevat Juhanan olevan uhka.

Vaikka olisin oikeasti Uskollinen, niin Juhana saisi minut tuntemaan, että olen Petollinen. Hänen skannaava katseensa on jotenkin niin kuumottava, yksi Petollisista kertoo.

Olisin tyhmä, jos luottaisin Helmenkalastajaan. Minusta tuntuu, että hän on myös hyvä valehtelija, yksi Uskollisista sanoo. Eräs Petollisista miettii, kannattaako Helmenkalastaja pitää pelissä mukana vai murhata ensimmäisen tilaisuuden tullen:
Se on niin pirun pelottava näissä kaikissa jutuissaan. Olisin häntä lemppaamassa pois, mutta toisaalta hän voi olla hyvä tuki tässä, koska hän luottaa minun olevan uskollinen.

Katso video,

Petollisissa koko porukka suorittaa yhdessä erilaisia tehtäviä, joissa he kerryttävät yhteistä voittopottia. Samaan aikaan heidät on jaettu Uskollisiin ja Petollisiin, mutta vain katsojat ja Petolliset tietävät kuka kuuluu mihinkin joukkoon. Uskollisten tehtäväksi jää arvailla muiden tarkoitusperiä ja yrittää selvittää Petollisten henkilöllisyyttä – samalla yrittäen vältellä murhatuksi joutumista.

Jokaisessa jaksossa Petolliset murhaavat yön pimeydessä yhden kilpailijan, joka joutuu ennen aamua jättämään Vanajanlinnan. Seuraavana päivänä muille selviää kuka on poistunut linnasta. Kunkin päivän lopuksi kilpailijat kohtaavat pyöreän pöydän ääressä, jossa syytökset lentelevät ja tunteet kuumenevat, kun Uskolliset yrittävät selvittää Petollisten henkilöllisyyttä. Pyöreän pöydän äänestyksellä yksi kilpailijoista karkotetaan, ja vasta karkotuksen jälkeen hän saa paljastaa muille oliko hän Uskollinen vai Petollinen. Petollisissa ovat mukana: ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson, somepersoona Hanad ”Dosdela” Hassan, ex-lumilautailija Heikki Sorsa, korkeushyppääjä Jade Nyström, juontaja Janne Porkka, yritysvalmentaja Juhana Helmenkalastaja, ex-kiekkoleijona Jukka Tammi, tubettaja Juuso ”Herbalisti” Karikuusi, radiotoimittaja Karoliina Tuominen, iskelmälaulaja Marita Taavitsainen, muotisuunnittelija Mert Otsamo, viestintäjohtaja Mikael Jungner, rocklegenda Pertti ”Nipa” Neumann, toimittaja Raija Pelli, Miss Suomi 2012 Sara Chafak, somevaikuttaja Sita Salminen, twerk-tanssija Tia-Maria ”Tinze” Sokka sekä rikostoimittaja Vera Miettinen.

Kauden aikana luvassa on jännittäviä kilpailuja, riitoja, syytöksiä, valheita, vedätystä ja salatehtäviä. Petolliset perustuu kansainväliseen Traitors-hittiformaattiin, jota on nopeassa ajassa tehty menestyksekkäästi jo kymmenissä maissa ja joka on noussut yhdeksi viime vuosien kuumimmista uusista formaateista.

Petolliset alkaa Nelosella ja Ruudussa torstaina 7.9. klo 20.

Vastaa