Rahansiirto nopeasti Pikasiirrolla

Kirjoittajan kuva

By Niko

Pikasiirto on suomalaisten pankkien yhteinen rahansiirto -palvelu, jolla rahaa voi siirtää toiselle tilille välittömästi. Pikasiirto ei vaadi pankkien välistä rahansiirtopäivää, joten rahat näkyvät saajan tilillä heti.

Pikasiirtoa voi käyttää sekä yksityishenkilöt että yritykset. Se on maksuton kaikille OP Ryhmän asiakkaille, ja muiden pankkien asiakkaille se maksaa yleensä 1,50 euroa.

Miten Pikasiirto toimii?

Pikasiirron tekemiseen tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja saajan tilinumeron. Siirto tehdään samalla tavalla kuin tavallinen tilisiirto, mutta valitset vain siirron tyypiksi Pikasiirto.

Pikasiirto on toteutettu Real-Time Payments -standardin mukaisesti. Tämä tarkoittaa, että raha siirtyy välittömästi saajan pankkiin. Pankki puolestaan päivittää saajan tilin välittömästi.

Milloin Pikasiirtoa kannattaa käyttää?

Pikasiirto on kätevä silloin, kun rahat pitää saada siirrettyä toiselle tilille mahdollisimman nopeasti. Esimerkiksi jos maksat laskun, jonka eräpäivä on samana päivänä, voit käyttää Pikasiirtoa, jotta lasku varmasti maksetaan ajoissa.

Pikasiirtoa voi käyttää myös esimerkiksi silloin, kun haluat lähettää nopeasti rahaa ystävällesi tai perheenjäsenellesi.

Pikasiirron edut ja haitat

Edut:

  • Rahat näkyvät saajan tilillä heti
  • Palvelu on maksuton OP Ryhmän asiakkaille
  • Helppokäyttöinen

Haitat:

  • Pikasiirto on kalliimpi kuin tavallinen tilisiirto muille kuin OP Ryhmän asiakkaille

Pikasiirron tulevaisuus

Pikasiirto on kasvanut suosituksi Suomessa viime vuosina. Se on helppokäyttöinen ja nopea tapa siirtää rahaa, ja se onkin korvaamassa perinteisiä tilisiirtoja.

Uskotaan, että Pikasiirron suosio tulee kasvamaan entisestään tulevaisuudessa. Kun yhä useammat ihmiset ja yritykset käyttävät verkkopankkia, Pikasiirto tulee olemaan entistäkin tärkeämpi palvelu.

Lisätietoa Pikasiirrosta

Lisätietoa Pikasiirrosta löydät pankkien verkkosivuilta.

Vastaa