Suomen rankin seikkailureality Ultimate Escape jatkuu TV5:lla ja discovery+-palvelussa lokakuun alussa

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Jukka Hildén sekä kahdeksan tähteä haastavat itsensä jälleen äärimmilleen tosielämän pakopelissä. Painetta on lisätty Ultimate Escapen toisella tuotantokaudella tuntuvasti, ja seikkailualue ulottuu nyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle. Luvassa on yllättäviä käänteitä niin Pohjois-Norjan jylhissä vuoristomaisemissa kuin latvialaisen sotilastukikohdan sokkeloissa.

Suomen rankin seikkailureality Ultimate Escape Suomi haastaa osallistujansa äärimmäiseen testiin, jossa koetellaan sekä henkisiä että fyysisiä rajoja. Vuosi sitten TV5:lla nähty sarja saa toivottua jatkoa 4.10. alkaen TV5-kanavalla ja discovery+-palvelussa. Toisella tuotantokaudella ovat Jukka Hildénin lisäksi mukana vierailevat tähdet Viivi Pumpanen, Roope Salminen, Jone Nikula, Pete Parkkonen, Mikko Penttilä, Martina Aitolehti, Anne Kukkohovi ja Lauri Huttunen.

Jokaisessa jaksossa yhden vierailevan tähden hermot ja päättelykyky joutuvat koetukselle, kun hänet suljetaan salaiseen paikkaan kuljetettuun konttiin. Laskuvarjojääkärin koulutuksen saaneen Jukka Hildénin on selvitettävä tiensä kontin luo tietämättä omaa sijaintiaan tai kontin olinpaikkaa. 

Jukan aloituspiste on kymmenien kilometrien päässä kontista, jonne vieras on lukittuna. Kaksikolla on käytettävissään 24 puhelua, 24 vihjettä ja 24 tuntia aikaa onnistua tehtävässä. Mutkikkaiden vihjeiden avulla on löydettävä välttämättömiä varusteita ja kartan palasia Jukan käyttöön, selvitettävä kontin sijainti ja löydettävä oikea reitti kontin luokse. Ainoa tapa viestiä ovat 30 sekunnin mittaiset puhelut, joita voi soittaa vain kontista käsin. Jukan ja konttiin lukitun vierailevan tähden onkin pystyttävä työskentelemään yhdessä selvitäkseen brutaalista pakopelistä.

Hermoja raastavia hetkiä sekä Suomessa että ulkomailla

Ruuvia on kiristetty ja painetta lisätty Ultimate Escape Suomen toisella tuotantokaudella tuntuvasti. Merkittävä vaikutus on sillä, että seikkailualuetta on uudella kaudella laajennettu myös Suomen rajojen ulkopuolelle.

“Seikkailun laajentuminen ulkomaille erilaisiin maisemiin ja paikkoihin, jollaisia Suomesta ei löydy todella viritti tämän kauden tunnelman huippuunsa”, kuvailee ohjelman päätähti Jukka Hildén.

Uudella kaudella koetaan jännittäviä hetkiä niin Pohjois-Norjan vuoristossa, Jäämeren hyytävän viiman armoilla, Latvian kylmän sodan aikaisissa sotilastukikohdissa kuin Viron veden alle raunioituneissa louhoksissa – unohtamatta tietenkään Suomen karuja kansallismaisemia Lapissa ja itärajalla.

Toisella tuotantokaudella sarjan kansainvälisesti palkittu ja ulkomaille myyty formaatti on säilynyt samana, mutta sitä on viilattu ja vaikeutettu pienin lisämaustein. Uusi, määräaikaan mennessä ylitettävä kriittinen linja lisää painetta jo alkumetreillä, ja valvotun yön jälkeen saapuva yllättävä tarjous aiheuttaa vieraileville tähdille päänvaivaa. Merkittävä ero on myös Jukan ja vierailevan tähden välisissä puheluissa, joiden kesto on pudotettu puoleen entisestä: minuutti on vaihtunut 30 sekuntiin.

Tehtävä onnistuu, jos Jukka ehtii perille kontin luo ennen 24 tunnin määräajan umpeutumista. Tämä ei ole leikkiä, vaan todellinen selviytymisen pakopeli.

Ultimate Escape Suomen on tuottanut Warner Bros. Discoverylle Rabbit Films.

Ultimate Escape Suomi, 2. tuotantokausi TV5 ja discovery+-palvelu 4.10. alkaen

Vastaa