Muistatko, kuinka uuden Vain elämää -kauden artisti Hanna Pakarinen tuli suurelle yleisölle tutuksi kerta heitolla?

Kirjoittajan kuva

By Tuija

Vain elämää -ohjelman uusimman kauden artistit paljastettiin toukokuussa. Mukana on monta odotettua artistia, joista yksi on laulaja Hanna Pakarinen. Kaikki eivät välttämättä muista, kuinka nainen ponkaisi hetkessä suuren yleisön eteen päällään valkoinen paitapusero ja kaulassaan musta kravatti.

Pakarinen osallistui vuonna 2004 Suomen ensimmäiseen Idols-kisaan ja voitti sen kaksintaistelun päätteeksi keravalaisen Jani Wickholmin kanssa. Samalla hän nousi kuuluisuuteen ja on edustanut Suomea myös euroviisuissa, jotka järjestettiin Lordin edellisen vuoden euroviisuvoiton myötä Helsingissä. Pakarinen osallistui euroviisuihin kappaleellaan ”Leave Me Alone”.

Tällainen on ollut Pakarisen laulajanura tähän mennessä

Pakarinen toimi ennen Idols-kisan voittoa trukkikuskina syntymäkaupungissaan Lappeenrannassa. Tuo ura jäi, kun hän aloitti laulajanuransa. Hän on julkaissut Idolsin jälkeen useita kappaleita, joita ovat mm. kappaleet ”When I Become Me”, ”Stronger” ja ”Lovers”.

Pakarinen piti peräti kahdeksan vuoden tauon laulajauraltaan. Hän meni naimisiin vuoden 2017 syyskuussa muusikko Risto Niinikosken kanssa ja heidän poikansa syntyi toukokuussa vuonna 2018. Hän ehti olla laulajauransa tauon aikana myös kunnallisvaalien ehdokkaana ja pääsi varavaltuutetuksi.

Pakarinen piti laulajanurastaan kahdeksan vuoden tauon

Syyskuussa vuonna 2021 Pakarinen julkaisi ”Sun aika tulee vielä” -singlen, joka oli ensimmäinen hänen levyttämänsä kappale kahdeksaan vuoteen. Sen jälkeen hän on ehtinyt julkaista niitä useamman lisää, kuten singlet ”Vuoretkin murtuu” ja ”Täydellinen Myrsky”. Hän on julkaissut pitkän tauon jälkeen vain suomenkielisiä kappaleita.

Pakarista on kuultu myös ääninäyttelijänä monissa animaatioelokuvissa ja -sarjoissa, kuten elokuvassa Lightyear ja Disneyn animaatioelokuvassa Raya ja viimeinen lohikäärme. Nyt hänet voi nähdä syksyllä alkavassa vuoden 2024 Vain elämää -ohjelmassa.

Pakarisen lisäksi Vain elämää -ohjelman uudella kaudella nähdään Nightwish-yhtyeen entisenä pitkäaikaisena jäsenenä toiminut Marko Hietala, Cheekin ”Sillat”-kappaleesta alun perin tutuksi tullut laulaja Ilta, Neon 2 -yhtyeen Jussi Rainio, Koirat -yhtyeen laulaja Roope Salminen, iskelmälaulaja Eini ja Popeda-yhtyeen Costello Hautamäki sekä ysäritähti Waldo eli Marko Reijonen.

Vastaa