Viidakon tähtöset: Jaanika ”Janely” Leino

Kirjoittajan kuva

By Pomo

Karismaattinen laulaja-lauluntekijä Janely ei jää viidakossa seinäruusuksi. Hänellä on kokemusta esiintymisestä erilaisilla lavoilla, mutta nyt on toisenlainen keikka tiedossa. Viidakon yleisö koostuu vain ötököistä, ja ne aiheuttavat Janelyssa lähinnä kauhua. Onneksi hän voi entisenä kilpauimarina kroolata karkuun ötökkävapaalle vyöhykkeelle ulapalle.

Janely New Yorkin muotiviikolla lavalla

Muotisuunnittelija Elie Balleh tarvitsi häntä malliksi…. vaikka hän oli paikalla tekemässä meikkiä ja hiuksia. Kansainvälistä uraa luovalla laulajalla heräsi kokemuksen myötä aivan uusia ajatuksia tulevaisuuden suhteen.

Janely, joka on julkaissut musiikkia englanniksi, on saanut kappaleitaan soitettua paitsi Suomessa, myös monissa muissa maissa.

Unelmoin siitä, että voisin jonain päivänä muuttaa asumaan ulkomaille. Unelmani ja tavoitteeni ovat suuret. Elän jo nyt esiintyvän artistin työllä, mutta jos haluan asua pääasiassa muualla kuin Suomessa, minun pitäisi saada työni toimimaan myös ulkomailla.

Hän julkaisi äskettäin suomenkielisen kappaleen ”Baana kutsuu bailaajaa” yhdessä kollegansa Sminin kanssa.

Monet ovat toivoneet, että tekisin musiikkia myös suomeksi. Haluan kuitenkin jatkaa laulamista pääasiassa englanniksi, hän päättää.

Janely…

Esiiintymiset Janely eli Jaanika Leino on kansainvälistä uraa luova laulaja-lauluntekijä, jonka näyttävän esiintymistyylin on voinut nähdä television All together now Suomi -kilpailussa ja X Factorissa. Ahkerana keikkailijana Janely on esiintynyt niin festareilla, kauppakeskusten yleisötapahtumissa, yritysten pr-tilaisuuksissa, kauneus- ja fitneskilpailuissa, pikkujouluissa sekä ravintoloiden teemajuhlissa. Hän tekee myös musiikkiteatteria muun muassa Euroopan Kellareissa -teoksessa.

Julkaisut – Janely julkaisi vuonna 2020 neljä kansainvälistä singleä. Esimerkiksi yhteistyössä amerikkalaisen tuottajaduo Mass Mercuryn kanssa julkaistu naisten voimalaulu Work me Right saavutti kymmenen Top10-sijoitusta kansainvälisillä DJ-listoilla. Suomessa kappale nousi myös iTunes-listojen kärkeen. Sen menestystä seurasi Janelyn ja Jussi Nikulan säveltämä Tinderella, joka lanseerattiin Pride Helsingin päätösjuhlassa. Kappale soi radioissa yli 70 maassa Yhdysvalloista Australiaan. First time -singlen Janely äänitti yhteistyössä Suvi B:n kanssa.

Ohjelmisto – Janely tunnetaan näyttävistä showesityksistään ja voimakkaista livetulkinnoistaan. Hän säteilee myös suurten kansainvälisten balladien tulkitsijana. Popin lisäksi Janelyn kansainvälinen ääni taipuu upeasti myös pehmeään jatsiin!

Vastaa