Fortnite pelaaminen ja ikäraja sekä skinit

Kirjoittajan kuva

By Niko

Fortnite pelaaminen on valloittanut maailman myrskyn lailla. Tämä Epic Gamesin kehittämä ilmainen battle royale -peli on kerännyt miljoonia pelaajia kaikenikäisistä ihmisistä. Mutta sopiiko Fortnite kaikenikäisille? Ja mitä mieltä ollaan pelin ikärajasta ja skineistä?

Fortnite:n ikäraja

Fortnite ikäraja on PEGI 12, mikä tarkoittaa, että se ei ole suositeltava alle 12-vuotiaille lapsille. Pelissä on väkivaltaa, sillä pelaajat taistelevat toisiaan vastaan ja pyrkivät eliminoimaan heidät. Vaikka väkivalta on tyyliteltyä ja piirrettyä, se voi silti olla liian intensiivistä pienille lapsille.

Vanhempien rooli

Vanhempien on tärkeää olla tietoisia Fortnite:n ikärajasta ja pelin sisältämästä väkivallasta. Heidän on myös hyvä keskustella lastensa kanssa pelistä ja varmistaa, että lapset ymmärtävät pelin luonteen. Vanhempien on myös hyvä valvoa lastensa pelaamista ja asettaa rajoja pelaamiselle.

Skinit

Fortnite:ssa on paljon erilaisia skinejä, joita pelaajat voivat ostaa pelin sisällä olevilla V-Bucks-valuutoilla. Nämä skinit muuttavat pelaajan hahmon ulkonäköä ja voivat olla joko kosmeettisia tai antaa pelaajalle etua pelissä.

Mikä on skinejen vaikutus?

Skinit voivat olla lapsille houkuttelevia, sillä ne tekevät pelaamisesta hauskempaa ja antavat pelaajalle mahdollisuuden ilmaista itseään. On kuitenkin tärkeää muistaa, että skinit voivat olla myös kalliita. Vanhempien on hyvä keskustella lastensa kanssa skinien hinnasta ja varmistaa, että lapset eivät käytä liikaa rahaa niihin.

Skinit ja uhkapelit

Fortnite:ssa on lootbox-mekaniikka, jonka avulla pelaajat voivat ostaa satunnaisia skinejä. Tämä on herättänyt huolta uhkapeleistä, sillä pelaajat voivat käyttää paljon rahaa saadakseen haluamansa skinin. Vanhempien on hyvä olla tietoisia tästä ja keskustella lastensa kanssa uhkapeleistä.

Mitä vanhemmat voivat tehdä?

Vanhemmat voivat tehdä useita asioita varmistaakseen, että lastensa Fortnite-kokemus on turvallinen ja positiivinen:

  • Keskustele lastensa kanssa pelistä ja varmista, että he ymmärtävät pelin luonteen.
  • Valvo lastensa pelaamista ja aseta rajoja pelaamiselle.
  • Keskustele lastensa kanssa skinien hinnasta ja varmista, että lapset eivät käytä liikaa rahaa niihin.
  • Ole tietoinen lootbox-mekaniikasta ja keskustele lastensa kanssa uhkapeleistä.

Yhteenveto

Fortnite on hauska ja viihdyttävä peli, joka voi tarjota pelaajille paljon iloa. On kuitenkin tärkeää, että vanhemmat ovat tietoisia pelin ikärajasta ja sisältämästä väkivallasta. Vanhempien on myös hyvä keskustella lastensa kanssa pelistä ja varmistaa, että lapset pelaavat peliä turvallisesti ja vastuullisesti.

Vastaa