Parhaat Mobiilimaksusovellukset Suomessa vuonna 2024

Kirjoittajan kuva

By Niko

Mobiilimaksaminen on yleistynyt Suomessa viime vuosina räjähdysmäisesti. Yhä useammat ihmiset ovat hylkäämässä perinteiset lompakot ja kortit ja siirtyneet maksamaan ostoksensa älypuhelimella.

Mitä mobiilimaksusovellus on?

Mobiilimaksusovellus on älypuhelimeen ladattava sovellus, jonka avulla voit maksaa ostoksia kaupoissa ja verkossa. Sovellukset käyttävät NFC -teknologiaa, jonka avulla puhelin kommunikoi maksupäätteen kanssa. Mobiilimaksaminen on nopeaa, helppoa ja turvallista.

Mitkä ovat Suomen parhaat mobiilimaksusovellukset?

Suomessa on useita mobiilimaksusovelluksia, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Tässä artikkelissa tarkastelemme seuraavia sovelluksia:

MobilePay on Suomen suosituin mobiilimaksusovellus. Se on saatavilla kaikkien suomalaisten pankkien asiakkaille ja sillä voi maksaa ostoksia lähes kaikissa suomalaisissa kaupoissa. MobilePaylla voi myös lähettää ja vastaanottaa rahaa puhelinnumeron avulla.

Pivo on toinen suosittu mobiilimaksusovellus. Se on erityisen kätevä verkkokaupoissa maksamiseen, sillä se ei vaadi erillistä rekisteröitymistä. Pivolla voi myös maksaa laskuja ja siirtää rahaa tilien välillä.

Siirto on OP Ryhmän kehittämä mobiilimaksusovellus. Se on tarkoitettu OP:n asiakkaille ja sillä voi maksaa ostoksia, lähettää ja vastaanottaa rahaa sekä maksaa laskuja.

Apple Pay ja Google Pay ovat kansainvälisiä mobiilimaksusovelluksia, jotka ovat saatavilla myös Suomessa. Ne ovat käteviä, jos matkustat paljon ulkomaille, sillä ne toimivat useissa maissa.

Mitä ominaisuuksia mobiilimaksusovelluksella pitäisi olla?

Mobiilimaksusovellusta valitessa kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin ominaisuuksiin:

  • Yhteensopivuus
  • Käyttökohteet
  • Lisäominaisuudet
  • Turvallisuus

Yhteensopivuus

Varmista, että valitsemasi mobiilimaksusovellus on yhteensopiva puhelimesi ja pankkisi kanssa.

Käyttökohteet

Mieti, mihin aiot käyttää mobiilimaksusovellusta. Jos haluat maksaa sillä vain kaupoissa, lähimaksutoiminto riittää. Jos haluat myös maksaa laskuja ja siirtää rahaa, tarvitset sovelluksen, jossa on nämä ominaisuudet.

Lisäominaisuudet

Joissakin mobiilimaksusovelluksissa on lisäominaisuuksia, kuten bonusohjelmat tai kuluseuranta. Nämä ominaisuudet voivat olla hyödyllisiä, mutta ne eivät ole välttämättömiä.

Turvallisuus

Mobiilimaksaminen on turvallista, kunhan valitset luotettavan sovelluksen ja käytät sitä vastuullisesti. Varmista, että sovelluksessa on vahva tunnistus ja että se käyttää salausteknologiaa.

Mikä mobiilimaksusovellus sopii minulle?

Paras mobiilimaksusovellus sinulle riippuu tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Jos et ole varma, mikä sovellus sopii sinulle parhaiten, voit kokeilla useita eri sovelluksia ja katsoa, mikä niistä tuntuu sinulle kätevimmältä.

Yhteenveto

Mobiilimaksaminen on nopea, helppo ja turvallinen tapa maksaa ostoksia. Markkinoilla on useita mobiilimaksusovelluksia, joista jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa.

Vastaa